Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
500 g Mleté bravčové mäso
-
2 čl Olej
-
200 ml Paradajkový pretlak
-
2 ks na kolieska Cibuľa
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Tento recept na zemiaky patrí u nás medzi Top 5 najlepších receptov aké máme. Neviem prečo sa volajú Egyptské, ale sú to najlepšie zemiaky na svete, odporúčam!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pekáč vymastíme jednou lyžičkou oleja. Olúpané zemiaky nakrájame na tenké kolieska a naukladáme jednu vrstvu do pekáča. Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne poukladáme mäso a zasypeme cibuľou a opäť osolíme a okoreníme. |
2
Hotovo
|
Navrch navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov. Zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom rozmiešaným vo vode, opäť posoliť, hore ľahko pokvapkať olejom a šup do rúry. Pečieme cca 40 prikryté alobalom pri 200 ° C a ešte asi pol hodinky odkryté, než zemiaky na povrchu zružovie. |
3
Hotovo
|
Želáme vám dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |