Ingrendiencie
-
500 g Ovocie
-
3 pl Kryštálový cukor
-
2 ks Želé
-
250 ml Kyslá smotana
-
1 pl Práškový cukor
-
250 ml Šľahačková smotana
-
150 g Biely jogurt
-
1 ks Vanilkový cukor
-
4 ks Želatína
-
na ozdobu Ovocie
Popis
Ovocný pohár so šťavnatým ovocím, ulahodí nielen očiam, ale i chuťovým pohárikom. Dezert ako od profesionála, zvládne doma každá šikovná gazdinka.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ovocie čerstvé, alebo mrazené zalejeme cca 100ml vody, pridáme cca 3PL cukru, záleží od ovocia či je kyslé a krátko povaríme. Cez gázu, sitko ..... prepasírujeme rozvarené ovocie. Cca 50ml, šťavy si môžeme odložiť na zafarbenie smotanovej náplne. |
2
Hotovo
|
Odmeriame si objem ovocnej šťavy (kompótovej šťavy), ak sa nám zdá hustá, alebo je jej málo, môžete pridať vodu a podľa objemu, alebo od oka, zahustíme, jedným, alebo dvoma sáčkami želé, alebo želatiny červenej alebo bezfarebnej, pripravenými podľa návodu na obale. |
3
Hotovo
|
Horúce želé nalejeme opatrne do pohárov, ktoré sme si na šikmo rozložili do formy na muffiny, alebo inej nádoby. Do ešte horúceho želé v pohároch môžeme vložiť plátky jahôd, alebo iné čerstvé ovocie. Necháme stuhnúť. |
4
Hotovo
|
Kyslú smotanu som zľahka vymiešala s 1Pl práškového cukru a odloženou ovocnou šťavou. Môžeme zahustiť dvoma plátkami želatíny. Ovocno smotanovou náplň opatrne naplníme poháre so stuhnutým želé, už v zvislej polohe, tak aby nám ostalo miesto na šľahačkovú vrstvu. Uložíme do chladničky. |
5
Hotovo
|
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme biely jogurt a pridáme dva plátky želatíny pripravenej podľa návodu na obale. Postačí vám aj samotná šľahačka bez želatíny, len jej potrebujete viac. |