• Home
  • Rôzne
  • Domáci praclíkový chlieb s morskou soľou
0 0
Domáci praclíkový chlieb s morskou soľou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 1/4 čl Sušené droždie
1 hrnček Vlažná voda
2 pl Mlieko
3 pl Trstinový cukor
4 pl Rozpustené maslo
1 čl Soľ
3 hrnčeky Hladká múka
cca 4 l Voda
1/2 hrnčeka Jedlá sóda
p.ch. Soľ
2 pl Rozpustené maslo
1-2 pl Morská soľ

Domáci praclíkový chlieb s morskou soľou

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Nudí vás už klasický chlieb? Tento netradičný rýchly chlieb si zamilujete. 🙂Štruktúrou i chuťou pripomína čerstvé praclíky s dobre známym a chutným tmavým povrchom.🙂

  • Čas prípravy: 1 h + čas na kysnutie
  • Porcie: 2 bochníky
(Visited 207 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zmiešajte droždie, vlažnú vodu a trstinový cukor. Nechajte 5 minút odpočinúť.
Medzitým rozpusťte maslo, vmiešajte mlieko a dajte zatiaľ bokom.
Po piatich minútach pridajte mliečnu zmes k droždiu.

2
Hotovo

Prisypte múku so soľou a ručne alebo pomocou robotov mieste do hladkého a viskózneho cesta.
Misu vymažte olejom, vložte do nej cesto a zakryte čistou utierkou. Vložte na teplé miesto kysnúť minimálne hodinu alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

3
Hotovo

Predhrejte rúru na 200 ° C. Vodu priveďte vo veľkom hrnci do varu.
Akonáhle voda vrie, opatrne a pomaly prisypte sódu.
Cesto vyberte z misy, opatrne z neho vytlačte vzduch a rozdeľte na polovice.

4
Hotovo

Každú časť vytvarujte do malého bochníčku, prípadne do iného tvaru a vložte do vriacej vody so sódou. Nechajte 60 až 90 sekúnd variť, v polovici času otočte na druhú stranu.
Plech vyložte papierom na pečenie a zľahka potrite olejom. Chlebík nechajte odkvapkať od vody a položte na pripravený plech.

5
Hotovo

Oba chlebíky ihneď posypte hrubou soľou a pomocou ostrého noža alebo žiletky ľahko narežte vršok bochníkov.
Chleby pečte približne 22 až 25 minút, v polovici času pečenia otočte plech.

6
Hotovo

Upečené chleby vyberte z rúry, ihneď potrite rozpusteným maslom a potom nechajte vychladnúť, než budete krájať.

Lydia

Predošlý
Tie najlepšie vianočné kokosové medvedie labky
Ďalší
Toto je najlepší recept na zemiakový nákyp s kuracím mäsom, ktorý ma naučila moja mama
Predošlý
Tie najlepšie vianočné kokosové medvedie labky
Ďalší
Toto je najlepší recept na zemiakový nákyp s kuracím mäsom, ktorý ma naučila moja mama
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here