Ingrendiencie
-
2 1/4 čl Sušené droždie
-
1 hrnček Vlažná voda
-
2 pl Mlieko
-
3 pl Trstinový cukor
-
4 pl Rozpustené maslo
-
1 čl Soľ
-
3 hrnčeky Hladká múka
-
cca 4 l Voda
-
1/2 hrnčeka Jedlá sóda
-
p.ch. Soľ
-
2 pl Rozpustené maslo
-
1-2 pl Morská soľ
Popis
Nudí vás už klasický chlieb? Tento netradičný rýchly chlieb si zamilujete. Štruktúrou i chuťou pripomína čerstvé praclíky s dobre známym a chutným tmavým povrchom.
- Čas prípravy: 1 h + čas na kysnutie
- Porcie: 2 bochníky
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Prisypte múku so soľou a ručne alebo pomocou robotov mieste do hladkého a viskózneho cesta. |
3
Hotovo
|
Predhrejte rúru na 200 ° C. Vodu priveďte vo veľkom hrnci do varu. |
4
Hotovo
|
Každú časť vytvarujte do malého bochníčku, prípadne do iného tvaru a vložte do vriacej vody so sódou. Nechajte 60 až 90 sekúnd variť, v polovici času otočte na druhú stranu. |
5
Hotovo
|
Oba chlebíky ihneď posypte hrubou soľou a pomocou ostrého noža alebo žiletky ľahko narežte vršok bochníkov. |
6
Hotovo
|
Upečené chleby vyberte z rúry, ihneď potrite rozpusteným maslom a potom nechajte vychladnúť, než budete krájať. |