Ingrendiencie
-
250 g Polohrubá múka
-
1/2 ks Čerstvé droždie
-
60 g Biely jogurt
-
50 g Maslo
-
1 ks Vajcia
-
2 pl Krupicový cukor
-
1 čl Soľ
-
1čl Vanilkový cukor
-
100 g mleté vlaš.orechy
-
1/2 šálky Kryštálový cukor
-
1 ks Žĺtko
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme si ho menšie kúsky. Veľkosť závisí na Vás – tvarujeme podľa toho, ako veľké chceme mať rožky. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nám rožky nechytia zlatistú farbu. (Vrch môžeme ešte posypať mletými orechami zmiešanými s cukrom). |
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
Podávame s čajom alebo kávou. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |