Ingrendiencie
-
800 g Uvarené zemiaky v šupke
-
250 g Mrazený špenát
-
350 g Polohrubá múka
-
2 ks Vajcia
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Syr niva struhaný
-
p.p. Maslo
Popis
Domáce knedle plnené špenátom. Ďalší z receptov Pepka námorníka. Zdravé a chutné, posypané plesňovým syrom. Výborný a sýty obed, alebo večera.
(Visited 283 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozmrazený špenát osolíme a okoreníme. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame do misy. Pridáme soľ a vajcia a dobre premiešame. Postupne zapracujeme múku, aby sme získali nie veľmi tuhé cesto. |
2
Hotovo
|
Na pomúčenej doske z cesta vyvaľkáme plát a nakrájame na rovnako veľké štvorce. Na každý štvorec dáme lyžičku ochuteného špenátu. Cesto preložíme cez špenátovú plnku a okraje dobre popritláčame. |
3
Hotovo
|
Naplnené knedličky uvaríme vo vriacej solenej vode. Po uvarení vyberieme, posypeme rozdrobeným syrom a polejeme rozpusteným maslom. |