Ingrendiencie
-
zo 400 g mäsa Vývar
-
1 ks Petržlen
-
120 g Mrkva
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Paradajky
-
2 ks Zemiaky
-
1 hrnček Zelený hrášok
-
1/2 ks Paprika
-
3 ks Bobkový list
-
p.ch. Soľ, korenie
-
Masové guľôčky
-
400 g Mleté hovädzie mäso
-
1/2 šálky Ryža
-
1 ks Vajcia
-
p. ch. Soľ, korenie
Popis
Už naše babičky vraveli, že polievka je grunt. Teda základ jedla. Musí byť chutná, výdatná a ešte lepšie, zdravá. Pripravte si preto túto luxusne chutnú polievku s mäsovými guľkami. Budú ju zbožňovať aj Vaše deti.
Výhodou je bezpochyby nielen rýchla príprava ale aj báječná chuť – táto polievka je jasnou voľbou na večeru či obed.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pridáme hovädzie mäso do studenej vody (asi 2,5 l). Varíme po dobu 1 hodiny pri miernom plameni. Keď sa objaví pena, vyberte ju. Očistite zeleninu a pridajte ju nadrobno nakrájanú do polievky spolu s bobkovým listom. Varte ďalších 20 až 30 minút. Potom vyberte mäso. |
2
Hotovo
|
Uvarte si ryžu a potom ju schlaďte. Pridajte soľ, korenie, vajce a uvarené mäso. Premiešajte a vytvarujte guličky mokrými rukami. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a umiestnime do polievky. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a pridajte ich tiež do polievky spolu so zeleným hráškom. |
3
Hotovo
|
Narežte papriku na tenké prúžky a vložte do polievky. Polievku varte na miernom plameni po dobu 10 minút a potom vložte mäsové guličky. |
4
Hotovo
|
Varte všetko spoločne 10 minút, potom odstavte zo sporáka a môžete podávať. |