Ingrendiencie
-
CESTO
-
140 g Hladká múka
-
3 ks Vajcia
-
200 g Čokoláda
-
200 g Maslo
-
1 čl Káva
-
200 g Kryštálový cukor
-
100 g Jahody
-
0,5 čl Soľ
-
OZDOBA
-
100 g Jahody
-
2 pl Maslo
-
100 g Čokoláda
Popis
V období sezóny jahôd, odporúčame skúsiť nasledujúci recept. Recept nám ponúka kombináciu sviežich jahôd a poriadnej dávky čokolády. Veríme, že koláč vám zachutí a stane sa súčasťou vášho receptáru.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na kocky nakrájané maslo a nalámanú tmavú čokoládu vložíme do misky nad vodný kúpeľ, zahrievame a miešame , kým sa obe suroviny kompletne neroztopia a nespoja. |
2
Hotovo
|
Misku odložíme bokom a čokoládovú zmes necháme vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Do väčšej misky potom rozbijeme celé vajíčka a vymiešame ich s cukrom, kávou a soľou. |
4
Hotovo
|
Do misky prilejeme vychladenú roztopenú čokoládu a vymiešame. |
5
Hotovo
|
Do cesta pridáme aj prvú polovicu (100g) na menšie kúsky na krájaných jahôd, zamiešame. |
6
Hotovo
|
Nakoniec zľahka zapracujeme múku a cesto navrstvíme do formy (20 x 20cm) vystlanej papierom na pečenie. |
7
Hotovo
|
Medzitým si opäť nad vodným kúpeľom roztopíme obľúbenú mliečnu čokoládu s trochou masla a nakrájame druhú polovicu jahôd na menšie kúsky. |
8
Hotovo
|
Upečený a ešte horúci koláč posypeme jahodami a polejeme roztopenou čokoládou. |
9
Hotovo
|
Vychladnutý, uložíme ešte na cca 2 hodiny do chladničky a môžeme krájať. |