Ingrendiencie
-
Cesto
-
22,5 g Maslo
-
12 g Práškový cukor
-
25 g Polohrubá múka
-
p.p. Soľ
-
Krém
-
4 ks Vajcia
-
15 g Práškový cukor
-
6 PL Hladká múka
-
z 2 ks Citrónová kôra
-
1,25 dcl Červená citr.šťava
-
Na vrch
-
15 dkg Kyslasté ovocie
Popis
Pečiem ich často, ale sú také výborné, že sa ich nikdy nevieme dojesť!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Suroviny cesto zmiešame a vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vložíme na plech (23×34) vyložený papierom na pečenie. Ak sa cesto nedá vaľkať stačí ho na plechu rovnomerne roztlačiť. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút. |
2
Hotovo
|
Medzitým si pripravíme krém. Vajíčka vymiešame s cukrom, kým sa cukor neroztopí. Pridáme múku, citrónovú šťavu a kôru. Nalejeme na horúce cesto, posypeme ovocím (môže byť aj mrazené) a pečieme ďalších 18 minút. |
3
Hotovo
|
Dávajte pozor aby nezhorelo. Krém musí byť rôsolovitý. Necháme na plechu vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a môžeme krájať. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |