Ingrendiencie
-
1 ks Cibuľa
-
5 ks Strúčiky cesnaku
-
150 g Mrkva
-
150 g Zeler
-
6 pl Olivový olej
-
500 g Divina
-
6 pl Paradajkový pretlak
-
30 g Hladká múka
-
250 ml Červené víno
-
450 ml Divinový vývar
-
1 ks Bobkový list
-
1 ks Čerstvý rozmarín
-
1 ks Čerstvý tymián
-
1 ks Šalvia
-
Soľ, korenie
-
Cestoviny
Popis
Chutný obed z diviny s cestovinou. Ak máte radi mäso z diviny, skúste tento gurmánsky recept. Síce je z tých časovo náročnejších, ale výsledok stojí zato.
Náš tip : ak máte radi Najpikantnejšia, stačí pridať mleté čili.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Očistenú cibuľu a cesnak najemno nasekáme. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na malé kocky |
2
Hotovo
|
V hlbokej panvici rozhorúčime olej a opečieme na ňom mäso nakrájané na kocky. Osolíme a okoreníme. Pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler. Dusíme spolu 3 až 4 minúty a znížime teplotu. Pomaly dusíme, kým sa tekutina nevyparí. |
3
Hotovo
|
Pridáme pretlak a múku, spolu chvíľu opražíme a následne zalejeme vínom a vývarom. Pridáme bobkový list a ostatné bylinky. Prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme asi 2 hodiny. Občas premiešame, podľa potreby prilievame vývar. |
4
Hotovo
|
Mäso vyberieme, omáčku precedíme. Môžeme zriediť vývarom a dochutíme. |
5
Hotovo
|
Mäso vrátime späť do omáčky a podávame spolu s cestovinami. |