• Home
  • Rôzne
  • Šišky ľahučké ako pierko – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie a do cesta pridajte tvaroh – lepšie pečivo sme ešte nejedli!
0 0
Šišky ľahučké ako pierko – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie a do cesta pridajte tvaroh – lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
500 g Hladká múka
50 g Maslo
100 g Kryštálový cukor
10 g/alebo1/2 čers. Sušené droždie
2 ks Vajcia
120 ml vlažné Mlieko
125 g Ricotta syr
Čokoláda lupienky
Práškový cukor
Pomarančová kôra

Šišky ľahučké ako pierko – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie a do cesta pridajte tvaroh – lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Kuchyňa:
  • 45min
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!

(Visited 1 477 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do misky nasypte múku, pridajte vajcia, maslo nakrájané na malé kúsky, cukor, pomarančovú kôru a ricottu (alebo tvaroh či pomazánkové maslo).
V teplom mlieku rozpustite droždie spolu s lyžičkou cukru, počkajte asi 15 minút a pridajte ho k ostatným zložkám. Vymieste jednotné cesto.

2
Hotovo

Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou – nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané.

Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky, preložíme na dosku posypenú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kruhy a necháme ešte podkynúsť, kým sa nezohreje rúra (čím dlhšie, tým lepšie, môžete počkať aj hodinu).

3
Hotovo

V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista – šišky sa krásne nafúknu. Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky.

Lydia

Predošlý
Rýchly miešaný kakaový koláč! Môžete ho pripraviť rôzne, preto sa vám nikdy nezunuje!
Ďalší
Tie najlepšie farárske rezne – vynikajúce mäkkučké a šťavnaté mäso v jemnej omáčke
Predošlý
Rýchly miešaný kakaový koláč! Môžete ho pripraviť rôzne, preto sa vám nikdy nezunuje!
Ďalší
Tie najlepšie farárske rezne – vynikajúce mäkkučké a šťavnaté mäso v jemnej omáčke