0 0
Chutná rajčinová s kapustou a bôčikom.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
0,5 kg Bravčové mäso
1 ks Paradajky
3 ks Zemiaky
2 ks Cibuľa
1 ks Paprika
2 ks Strúčiky cesnaku
1 ks Biela kapusta
p.p. Bračová masť
3 ks Bobkový list
p.ch. Soľ, korenie
1 čl Rasca
1 pl Mletá červená paprika
p.ch. Citrónová šťava

Chutná rajčinová s kapustou a bôčikom.

Kuchyňa:
  • Porcie 8
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Osviežujúca polievka, keď už sú v záhrade dozreté šťavnaté rajčiny a zároveň začína mladá kapusta. Tradičná polievka z receptára našich babičiek. Chutná a sýta polievka, podávame s chlebom.

(Visited 433 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do kanvice si dáme zovrieť vodu.

2
Hotovo

Bôčik si poriadne pod vodou umyjeme a pridáme do hrnca spolu s bobkovým listom, pre krojenými cesnakmi, jednou pre krojenou cibuľou, korením, soľou a rascou. Zalejeme vriacou vodou z kanvice tak, aby bol ponorený a necháme variť cca 1 hodinu, respektíve domäkka. Môžete si proces urýchliť v tlakovom hrnci.

3
Hotovo

Medzitým si nakrájame nadrobno druhú cibuľku a kapustu si nastrúhame alebo nakrájame na tenko- jemno. Do hrnca dáme bravčovú masť, pridáme cibuľku a restujeme cca 3 minútky. Následne pridáme kapustu, kmín a soľ, znížime oheň, prikryjeme a 10 minút podusíme. Sem tam premiešame.

4
Hotovo

Medzitým si rajčiny a papriky nakrájame na kúsky, rozmixujeme v mixéri a následne prepasírujeme do kapusty. Precedíme ku kapuste vodu aj mäso z odvaru, očistíme si a nastrúhame jeden zemiak na jemno a ešte 10-15 minút spolu povaríme.

5
Hotovo

Na záver dochutíme trochou cukru, soľou a citrónovou šťavou.

Lydia

Predošlý
Domáci jablčný ocot
Ďalší
Výborne lokše s kyslej kapusty ako od babičky.
Predošlý
Domáci jablčný ocot
Ďalší
Výborne lokše s kyslej kapusty ako od babičky.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here