Ingrendiencie
-
0,5 kg Bravčové mäso
-
1 ks Paradajky
-
3 ks Zemiaky
-
2 ks Cibuľa
-
1 ks Paprika
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Biela kapusta
-
p.p. Bračová masť
-
3 ks Bobkový list
-
p.ch. Soľ, korenie
-
1 čl Rasca
-
1 pl Mletá červená paprika
-
p.ch. Citrónová šťava
Popis
Osviežujúca polievka, keď už sú v záhrade dozreté šťavnaté rajčiny a zároveň začína mladá kapusta. Tradičná polievka z receptára našich babičiek. Chutná a sýta polievka, podávame s chlebom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do kanvice si dáme zovrieť vodu. |
2
Hotovo
|
Bôčik si poriadne pod vodou umyjeme a pridáme do hrnca spolu s bobkovým listom, pre krojenými cesnakmi, jednou pre krojenou cibuľou, korením, soľou a rascou. Zalejeme vriacou vodou z kanvice tak, aby bol ponorený a necháme variť cca 1 hodinu, respektíve domäkka. Môžete si proces urýchliť v tlakovom hrnci. |
3
Hotovo
|
Medzitým si nakrájame nadrobno druhú cibuľku a kapustu si nastrúhame alebo nakrájame na tenko- jemno. Do hrnca dáme bravčovú masť, pridáme cibuľku a restujeme cca 3 minútky. Následne pridáme kapustu, kmín a soľ, znížime oheň, prikryjeme a 10 minút podusíme. Sem tam premiešame. |
4
Hotovo
|
Medzitým si rajčiny a papriky nakrájame na kúsky, rozmixujeme v mixéri a následne prepasírujeme do kapusty. Precedíme ku kapuste vodu aj mäso z odvaru, očistíme si a nastrúhame jeden zemiak na jemno a ešte 10-15 minút spolu povaríme. |
5
Hotovo
|
Na záver dochutíme trochou cukru, soľou a citrónovou šťavou. |