Ingrendiencie
-
200 g Párky
-
1/2 kg Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
3 pl Hladká múka
-
200 ml Mlieko
-
p.p. Bračová masť
-
1,5-2 l Vývar
-
p.p. Soľ, korenie
-
p.p. Mletá červená paprika
Popis
Frankfurtská polievka je nestarnúcou klasikou, ktorá nás sprevádza životom od útleho detstva, už od škôlky. Ma množstvo výhod ako rýchla príprava, dostupné a lacné suroviny, sýtosť a navyše chutí úžasne. Ak vám doma ostali nejaké párky a neviete čo s nimi, pripravte si chutnú polievku, ktorá vás navyše zahreje počas sychravých dní.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Očistené zemiaky si nakrájajte na malé kocky a pripravte si párky, aby neboli veľmi studené. |
2
Hotovo
|
Poriadne premiešajte a pridajte sladkú papriku. Takto pripravenú zásmažku smažte niekoľko minút a potom zalejte vývarom. |
3
Hotovo
|
Do vývaru pridajte zemiaky a varte kým zemiaky nezmäknú. Keď polievka vrie, pridajte na krúžky nakrájané párky. |
4
Hotovo
|