• Home
  • Rôzne
  • Chrumkavé slimáky s jablkovou omáčkou.
0 0
Chrumkavé slimáky s jablkovou omáčkou.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

SLIMÁKY
1 ks Lístkové cesto
150 g/chorizo/ Klobása
JABLKOVÁ OMÁČKA
4 ks jablká
2 pl Trstinový cukor
p.ch. Mletá škorica
125 ml Voda
OSTATNÉ INGREDIENCIE
Kyslá smotana
Žerucha
Morská soľ

Chrumkavé slimáky s jablkovou omáčkou.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • SLIMÁKY

  • JABLKOVÁ OMÁČKA

  • OSTATNÉ INGREDIENCIE

Popis

Zdieľať

Chutné slimáky z lístkového cesta, s jablkovou omáčkou a Španielskou klobásou chorizo. Podávame s kyslou smotanou, jablkovou omáčkou. Posypeme čerstvou žeruchou a vločkovou morskou soľou. Dobrú chuť.

(Visited 187 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na omáčku očistíme jablká, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame. Dáme spolu s cukrom, so škoricou a s vodou do hrnca. Privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme, kým jablká úplne nezmäknú, asi 20 minút. Zmes rozmixujeme na pyré a odložíme bokom.

2
Hotovo

Rúru predhrejeme na 200 °C a plechy vystelieme papierom na pečenie.

3
Hotovo

Rozmrazené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Potrieme tenkou vrstvou jablkovej omáčky. Chorizo ošúpeme a plnku nakrájame na malé kúsky. Nasypeme na cesto. Cesto zrolujeme a nakrájame na 2 cm hrubé kolieska. Poukladáme na plechy a pečieme 20 minút dozlatista. Vyberieme a necháme 10 minút chladnúť na plechu.

4
Hotovo

Podávame s kyslou smotanou, jablkovou omáčkou, posypané čerstvou žeruchou a morskou soľou.

Lydia

Predošlý
Krúpová fašírka so zeleninou
Ďalší
Dubáková omáčka s bravčovým mäsom.
Predošlý
Krúpová fašírka so zeleninou
Ďalší
Dubáková omáčka s bravčovým mäsom.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here