Ingrendiencie
-
SLIMÁKY
-
1 ks Lístkové cesto
-
150 g/chorizo/ Klobása
-
JABLKOVÁ OMÁČKA
-
4 ks jablká
-
2 pl Trstinový cukor
-
p.ch. Mletá škorica
-
125 ml Voda
-
OSTATNÉ INGREDIENCIE
-
Kyslá smotana
-
Žerucha
-
Morská soľ
Popis
Chutné slimáky z lístkového cesta, s jablkovou omáčkou a Španielskou klobásou chorizo. Podávame s kyslou smotanou, jablkovou omáčkou. Posypeme čerstvou žeruchou a vločkovou morskou soľou. Dobrú chuť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na omáčku očistíme jablká, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame. Dáme spolu s cukrom, so škoricou a s vodou do hrnca. Privedieme do varu a na miernom ohni za občasného miešania varíme, kým jablká úplne nezmäknú, asi 20 minút. Zmes rozmixujeme na pyré a odložíme bokom. |
2
Hotovo
|
Rúru predhrejeme na 200 °C a plechy vystelieme papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Rozmrazené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Potrieme tenkou vrstvou jablkovej omáčky. Chorizo ošúpeme a plnku nakrájame na malé kúsky. Nasypeme na cesto. Cesto zrolujeme a nakrájame na 2 cm hrubé kolieska. Poukladáme na plechy a pečieme 20 minút dozlatista. Vyberieme a necháme 10 minút chladnúť na plechu. |
4
Hotovo
|
Podávame s kyslou smotanou, jablkovou omáčkou, posypané čerstvou žeruchou a morskou soľou. |