Ingrendiencie
-
4 ks Vajcia
-
2 ks Žľtky
-
370 g Práškový cukor
-
180 g Maslo
-
50 g Čerstvé droždie
-
15 g Vanilkový cukor
-
50 ml Koňak
-
100 g Kandizované ovocie
-
100 g Konzervov.čerešne
-
150 g Hrozienka
-
trochu Pomarančová kôra
-
štipku Aníz
-
štipku Muškátový oriešok
-
štipku Kardamón
-
900 g Polohrubá múka
-
30 ml Teplé mlieko
-
štipka Soľ
Popis
Koláč Alexandria je fantastická nadýchaná maškrta, ktorá nenechá chladným žiadneho milovníka sladkého. Môžete ju robiť na spôsob muffinov, ale aj vyliať cesto na plech a krájať. Je vynikajúci aj tak aj tak.
Tento koláč sa prispôsobí príležitosti aj vašim potrebám. Je vynikajúci na cesty, či na piknik, pokiaľ ho pečiete v papierových košíčkoch. Naopak k popoludňajšiemu leňošeniu ho pokojne môžete pripraviť pečený na plechu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Cesto mieste rukami približne 15 minút, aby sa pekne vypracovalo a spojili sa všetky orientálne chute. Ak sa vám cesto pri miesení lepí na ruky, potrite si ich rastlinným olejom. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Rúru si predhrejte na 200 stupňov a cesto do nej vložte na 10 minút. Po desiatich minútach znížte teplotu na 180 stupňov a nechajte cesto piecť ešte približne 25-30 minút. Skontrolujte, či je hotové pomocou špáradla. |
7
Hotovo
|
Po upečení koláčik dozdobte šľahačkou, alebo roztopenou čokoládou a podávajte. Vynikajúco chutí s citrusovým ovocím, ktoré sa hodí k jeho korenistej chuti. |
8
Hotovo
|
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |