• Home
  • Koláče
  • Cesto nechala kysnúť cez noc. Keď som však ochutnala túto dobrotu, hneď večer som ju musela pripraviť tiež!
0 0
Cesto nechala kysnúť cez noc. Keď som však ochutnala túto dobrotu, hneď večer som ju musela pripraviť tiež!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Cesto nechala kysnúť cez noc. Keď som však ochutnala túto dobrotu, hneď večer som ju musela pripraviť tiež!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Koláč Alexandria je fantastická nadýchaná maškrta, ktorá nenechá chladným žiadneho milovníka sladkého. Môžete ju robiť na spôsob muffinov, ale aj vyliať cesto na plech a krájať. Je vynikajúci aj tak aj tak.

Tento koláč sa prispôsobí príležitosti aj vašim potrebám. Je vynikajúci na cesty, či na piknik, pokiaľ ho pečiete v papierových košíčkoch. Naopak k popoludňajšiemu leňošeniu ho pokojne môžete pripraviť pečený na plechu.

(Visited 655 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zmiešajte žĺtky, vajcia a cukor a zalejte všetko ohriatym mliekom, pridajte rozdrvené droždie a rozpustené maslo. Dôkladne premiešajte a nechajte na noc kysnúť pri izbovej teplote.

2
Hotovo

Na druhý deň zmiešajte aníz, kardamón, muškátový oriešok, trochu nastrúhanej pomarančovej kôry a koňak. Pridajte vanilkový cukor a štipku soli a nechajte lúhovať približne 10 minút. Potom zmes vlejte do nakysnutého cesta a nakoniec pridajte múku.

3
Hotovo

Cesto mieste rukami približne 15 minút, aby sa pekne vypracovalo a spojili sa všetky orientálne chute. Ak sa vám cesto pri miesení lepí na ruky, potrite si ich rastlinným olejom.

4
Hotovo

Hrozienka namočte v troche koňaku alebo v šťave zo zaváraných čerešní a nechajte ich pár minúť napučať, aby boli mäkšie. Potom ich spolu s kandizovaným ovocím a čerešňami primiešajte do cesta.

5
Hotovo

Cesto by malo byť mäkké, nie tuhé. Zakryte ho utierkou a nechajte podkysnúť približne na 20 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem. Potom ho vyložte na pekáč vystlaný papierom na pečenie alebo plňte do najväčších košíčkov na muffiny.

6
Hotovo

Rúru si predhrejte na 200 stupňov a cesto do nej vložte na 10 minút. Po desiatich minútach znížte teplotu na 180 stupňov a nechajte cesto piecť ešte približne 25-30 minút. Skontrolujte, či je hotové pomocou špáradla.

7
Hotovo

Po upečení koláčik dozdobte šľahačkou, alebo roztopenou čokoládou a podávajte. Vynikajúco chutí s citrusovým ovocím, ktoré sa hodí k jeho korenistej chuti.

8
Hotovo

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Perfektný trik na prípravu rezňov: Pridajte do strúhanky túto surovinu a budú oveľa chutnejšie!
Ďalší
Báječná talianska focaccia: Podobná ako pizza, no chutnejšia, vzdušnejšia, chrumkavejšia a jednoduchšia na prípravu
Predošlý
Perfektný trik na prípravu rezňov: Pridajte do strúhanky túto surovinu a budú oveľa chutnejšie!
Ďalší
Báječná talianska focaccia: Podobná ako pizza, no chutnejšia, vzdušnejšia, chrumkavejšia a jednoduchšia na prípravu
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here