Ingredients
-
500 g polohrubá pšeničná múka
-
2 čl Morská soľ
-
7 g Sušené droždie
-
80 ml Olivový olej
-
250 ml Voda
-
p.ch. Čerstvý rozmarín
-
Directions
Focaccia- tenký chlebík z pšeničnej múky, ktorý je považovaný za predchodcu dnes známej pizze. Má podobný tvar a dokonca aj chuť. Pečie sa však veľmi rýchlo a môžete ju jesť aj samostatne, čo je obrovská výhoda. Základom klasickej focaccie je múka, olivový olej, soľ a voda. Samozrejme, že mnohí kuchári už tradičné recepty vylepšili a pridali do cesta rôzne iné suroviny ako napríklad sušené paradajky, olivy, cesnak alebo kapary. My odporúčame napríklad pridať rozmarín a morskú soľ. Chuť je nenapodobiteľná.
Steps
1
Done
|
Najskôr si vo veľkej miske zmiešame preosiatu polohrubú múku so sušeným droždím a pridáme soľ, olivový olej a zalejeme to teplou vodou. Cesto vypracujeme rukami tak, aby malo elastickú formu a keď doňho zatlačíte prstom, malo by byť pružné. Z cesta vypracujeme jednotnú hrudku a na povrchu ju potrieme olivovým olejom. Prikryjeme fóliou alebo utierkou a necháme 30 minút odpočívať niekde v teple. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |