• Home
  • Rôzne
  • Báječná talianska focaccia: Podobná ako pizza, no chutnejšia, vzdušnejšia, chrumkavejšia a jednoduchšia na prípravu
0 0
Báječná talianska focaccia: Podobná ako pizza, no chutnejšia, vzdušnejšia, chrumkavejšia a jednoduchšia na prípravu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Báječná talianska focaccia: Podobná ako pizza, no chutnejšia, vzdušnejšia, chrumkavejšia a jednoduchšia na prípravu

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Focaccia- tenký chlebík z pšeničnej múky, ktorý je považovaný za predchodcu dnes známej pizze. Má podobný tvar a dokonca aj chuť. Pečie sa však veľmi rýchlo a môžete ju jesť aj samostatne, čo je obrovská výhoda. Základom klasickej focaccie je múka, olivový olej, soľ a voda. Samozrejme, že mnohí kuchári už tradičné recepty vylepšili a pridali do cesta rôzne iné suroviny ako napríklad sušené paradajky, olivy, cesnak alebo kapary. My odporúčame napríklad pridať rozmarín a morskú soľ. Chuť je nenapodobiteľná.

(Visited 787 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najskôr si vo veľkej miske zmiešame preosiatu polohrubú múku so sušeným droždím a pridáme soľ, olivový olej a zalejeme to teplou vodou. Cesto vypracujeme rukami tak, aby malo elastickú formu a keď doňho zatlačíte prstom, malo by byť pružné. Z cesta vypracujeme jednotnú hrudku a na povrchu ju potrieme olivovým olejom. Prikryjeme fóliou alebo utierkou a necháme 30 minút odpočívať niekde v teple.

2
Hotovo

Keď máme cesto nakysnuté, vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika a na vrch pridáme pár vetvičiek rozmarínu. Na vrch ešte nasypeme trošku morskej soli. Focacciu pečieme na 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Keď je upečená, opäť ju na vrchu potrieme olivovým olejom.

3
Hotovo

Viete v čom spočíva to kúzlo? Focacciu môžete jesť aj teplú a podávať ju môžete napríklad aj k mäsu alebo steakom. Dobrú chuť!

4
Hotovo

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Cesto nechala kysnúť cez noc. Keď som však ochutnala túto dobrotu, hneď večer som ju musela pripraviť tiež!
Ďalší
TALIANSKA BÁBOVKA, ktorú keď raz vyskúšate, už ju nikdy nevymažete ZO SVOJEJ ZBIERKY RECEPTOV!
Predošlý
Cesto nechala kysnúť cez noc. Keď som však ochutnala túto dobrotu, hneď večer som ju musela pripraviť tiež!
Ďalší
TALIANSKA BÁBOVKA, ktorú keď raz vyskúšate, už ju nikdy nevymažete ZO SVOJEJ ZBIERKY RECEPTOV!