Ingrendiencie
-
1 kg Bravčové mäso
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Lečo
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Olej
-
400 g Tarhoňa
Popis
Pokiaľ nemáte lečo zavárané, pred samotným varením si ho pripravte. Síce sa samotná doba varenia predĺži, ale výsledok stojí za tu námahu. Prípadne si počas varenia pridajte len samotnú rajčinu a papriku. Za hodinu je výborný obed na stole.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme ju v hrnci na troške oleja. |
2
Hotovo
|
K mäsu pridáme 2 PL z leča a zvyšné lečo rozmixujeme ponorným mixérom. Toto rozmixované lečo taktiež pridáme k mäsu a varíme, pokiaľ mäso nebude mäkké. |
3
Hotovo
|
Tarhoňu orestujeme dozlata na troške oleja. Potom ju zalejeme vodou, tak aby voda bola asi 1 cm nad tarhoňu. Osolíme a za občasného miešania dusíme, pokým sa nevyparí všetka voda a tarhoňa nebude mäkká. |
4
Hotovo
|
Keď bude mäso mäkké, dochutíme omáčku soľou a mletým čiernym korením. |