Ingrendiencie
-
Cesto
-
4 ks Vajcia
-
4 pl Voda
-
štipka Soľ
-
100 g Kryštálový cukor
-
100 g Polohrubá múka
-
25 g Kukuričný škrob
-
1 čl Prášok do pečiva
-
1 čl Kakao
-
4 veľké Banán
-
4-5 pl Citrónová šťava
-
na vysyp.utierky Práškový cukor
-
Krém
-
500 ml Šľahačková smotana
-
150 g Horká čokoláda
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najskôr si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie zahrejeme na ohni, avšak dbáme na to, aby sa nevarila! Teplú smotanu odstavíme z ohňa a dáme k nej čokoládu. Za stáleho miešania rozpustíme. Necháme úplne vychladnúť a následne mixérom vyšľaháme. |
2
Hotovo
|
Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie (30×38 cm) a vystelieme si ju papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka so 4 PL studenej vody a soľou vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Miešame dôkladne, aby sme nemali v ceste hrudky. |
4
Hotovo
|
Následne bielka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov a spojíme. 5 PL cesta si oddelíme a pridáme k ním kakao. Dôkladne premiešame. Biele cesto vylejeme do pripraveného plechu a lyžicou naň navrstvíme kakaové cesto. Vytvárame škvrny, ktoré nám pripomínajú mramor. |
5
Hotovo
|
Pečieme cca 10 minút. Keď sa nám cesto upieklo, vyberieme ho z trúby a hneď preložíme na navlhčenú utierku, ktorú sme si vypred vysypali práškovým cukrom. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Trvá to cca 1 hodinu. |
6
Hotovo
|
Banány si očistíme a rozrežeme ich pozdĺžne na polovice, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Keď máme cesto vychladnuté, navrstvíme naň čokoládový krém a naukladáme banány. Zrolujeme, jemne postláčame a necháme vychladiť v chladničke. |
7
Hotovo
|
Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |