0 0
Banánová roláda s čokoládovým krémom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
4 ks Vajcia
4 pl Voda
štipka Soľ
100 g Kryštálový cukor
100 g Polohrubá múka
25 g Kukuričný škrob
1 čl Prášok do pečiva
1 čl Kakao
4 veľké Banán
4-5 pl Citrónová šťava
na vysyp.utierky Práškový cukor
Krém
500 ml Šľahačková smotana
150 g Horká čokoláda

Banánová roláda s čokoládovým krémom

Kuchyňa:
  • 25 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

Popis

Zdieľať
(Visited 336 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najskôr si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie zahrejeme na ohni, avšak dbáme na to, aby sa nevarila! Teplú smotanu odstavíme z ohňa a dáme k nej čokoládu. Za stáleho miešania rozpustíme. Necháme úplne vychladnúť a následne mixérom vyšľaháme.

2
Hotovo

Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie (30×38 cm) a vystelieme si ju papierom na pečenie.

3
Hotovo

Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka so 4 PL studenej vody a soľou vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Miešame dôkladne, aby sme nemali v ceste hrudky.

4
Hotovo

Následne bielka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov a spojíme. 5 PL cesta si oddelíme a pridáme k ním kakao. Dôkladne premiešame. Biele cesto vylejeme do pripraveného plechu a lyžicou naň navrstvíme kakaové cesto. Vytvárame škvrny, ktoré nám pripomínajú mramor.

5
Hotovo

Pečieme cca 10 minút. Keď sa nám cesto upieklo, vyberieme ho z trúby a hneď preložíme na navlhčenú utierku, ktorú sme si vypred vysypali práškovým cukrom. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Trvá to cca 1 hodinu.

6
Hotovo

Banány si očistíme a rozrežeme ich pozdĺžne na polovice, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Keď máme cesto vychladnuté, navrstvíme naň čokoládový krém a naukladáme banány. Zrolujeme, jemne postláčame a necháme vychladiť v chladničke.

7
Hotovo

Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Zemiaky plnené mletým mäsom s omáčkou z kyslej smotany: Rýchla príprava a famózna chuť!
Ďalší
Šunková nátierka
Predošlý
Zemiaky plnené mletým mäsom s omáčkou z kyslej smotany: Rýchla príprava a famózna chuť!
Ďalší
Šunková nátierka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here