Ingrendiencie
-
Kakaová časť
-
3/4 hrnčeka Polohrubá múka
-
1/4 hrnčeka Kakao
-
1/2 hrnčeka Práškový cukor
-
štipka Soľ
-
5 pl Olej
-
2 ks Vajcia
-
1/2 hrnčeka Kyslá smotana
-
Svetlá časť
-
1 plechovka Kondenzované mlieko
-
1 1/2 hrnčeka Mlieko
-
6 ks Vajcia
-
1 čl Vanilkový cukor
Popis
Som začínajúca gazdinka a už veľakrát som piekla bábovku, ale tento recept, ktorý mám od babičky je zaručene najlepší zo všetkých. Je veľmi jednoduchý a rýchly. Bábovka je po upečení, ale aj po ďalšie dni mäkučká a chutná.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Najskôr si pripravíme kakaovú časť. V miske si zmiešame múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ. Všetky suché ingrediencie dobre premiešame. Následne pridáme smotanu, olej a vajíčka a krátko, no dobre premiešame. Dno plechu si vymastíme a môžeme tam naliať cesto. |
3
Hotovo
|
Následne si v miske pripravíme svetlú časť. Kondenzované mlieko zmiešame s mliekom a vajíčkami. Dobre vymiešame do hustého cesta a opatrne nalejeme na kakaovú hmotu. |
4
Hotovo
|
Celú formu môžeme dať na plech, do ktorého vlejeme asi liter teplej vody. Dáme do rúry a pečieme asi 45 minút na cca 180 stupňoch Celzia. |
5
Hotovo
|