Ingrendiencie
-
5500 g Kuracia pečeň
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Zelená paprika
-
2 ks Červená paprika
-
200 ml Paradajkový pretlak
-
1 ks Klobása
-
200 g Šampiňóny
-
200 ml Voda
-
2 pl Olej
-
p .ch. Soľ, korenie
-
p. ch. Chilli korenie
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si hlbšiu panvicu (na ktorú máme aj pokrievku) alebo stredne veľký hrniec – komu čo lepšie vyhovuje, ja som varila v hlbokej teflónovej panvici. |
2
Hotovo
|
Najskôr si nakrájame cibuľu a to na menšie kocky. Ďalej si pripravíme kuracie pečienky, ktoré nakrájame na menšie kúsky, spolu s klobáskou. Do panvice či hrnca si dáme zovrieť olej, na ktorom orestujeme najskôr cibuľu, do ktorej po pár minútkach pridáme i kuracie pečienky spolu s na kúsky nakrájanou klobáskou. Spolu restujeme cca 5 minút. |
3
Hotovo
|
Medzičasom si nakrájame zvyšné suroviny – t. j. zelenú papriku, kápiu a šampiňóny. Papriku som krájala na menšie pásiky a šampiňóny som len tak hala-bala posekala na menšie kúsky |
4
Hotovo
|
Nakrájané papriky spolu so šampiňónmi pridáme k pečienke s klobáskou a pridáme aj rajčinový pretlak a troška vody. Všetko spolu dusíme až do zmäknutia papriky a šampiňónov, cca 25 minút. Pečienku je vhodné dochucovať až na konci varenia, aby nezhorkla, takže všetky koreniny pridávam až po dovarení úplne na záver. |
5
Hotovo
|
Po odstavení z plameňa som teda dochutila podľa seba soľou, mletým čiernym korením a mletým chilli. Premiešame a môžeme servírovať s ryžou, no podľa mňa by bohate postačil i čerstvý chlebík . Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |