Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Vajcia
-
100 g Tvrdý syr
-
p.p. Soľ, korenie
-
Na obaľovanie
-
3 PL Polohrubá múka
-
3 PL Strúhanka
-
2 ks Vajcia
-
p.p. Olej
Popis
Z tohto množstva bude veľká porcia zemiakových fašíriek. Podávať ju môžete s cesnakom, smotanou ale hodia sa aj ku prívarkom. Fašírky môžete ochutiť cesnakom alebo ľubovoľnými bylinkami.
(Visited 743 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme, nakrájáme na plátky a uvaríme v osolenej vode. |
2
Hotovo
|
Scedíme a rozpučíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu a nastrúhaný syr. Pridáme dve vajíčka a ochutíme soľou a korením. |
3
Hotovo
|
Ďalšie dve vajíčká vyšľaháme, zo zmesy vytvarujeme fašírky, obalíme ich v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. |
4
Hotovo
|
Vyprážáme ich na horúcom oleji z oboch strán. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |