• Home
  • Pečené
  • Zmrzlinový dezert s vážne fantastickou chuťou pripravený behom pár minút!
0 0
Zmrzlinový dezert s vážne fantastickou chuťou pripravený behom pár minút!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Cesto
4 ks Bielka
6 PL Práškový cukor
4 PL Voda
5 PL Hladká múka
2 PL Kakao
Krém
1 ks Vanilkový puding
250 ml Mlieko
4 ks Žľtky
150 g Práškový cukor
3 ks Vanilkový cukor
250 g Maslo
Krém z bielkov
4 ks Bielka
6 PL kr.+6PL pr. Kryštálový cukor
z 1/2 citr. Citrónová šťava
na ozdobu Čokoláda lupienky

Zmrzlinový dezert s vážne fantastickou chuťou pripravený behom pár minút!

Kuchyňa:
  • 35 min.
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

  • Krém z bielkov

Popis

Zdieľať

V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká ako chuť vanilkovej zmrzliny z detstva. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.

(Visited 498 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny ak nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút.

2
Hotovo

Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.

3
Hotovo

Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.

4
Hotovo

Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešlaháme.

5
Hotovo

Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové cesto príde pudingový krém. Pekne ho uhlaďte. Na pudingový krém príde snehový krém. Tiež sa snažte uhladiť.

6
Hotovo

Na ozdobu nastrúhame čokoládové pilinky na snehový krém.
Prajeme Vám dobrú chuť.

Lydia

Predošlý
Plnené chrumkavé oblátky s orieškovou náplňou – vaše deti si ich zamilujú!
Ďalší
Zapečené párky v chrumkavom rožku: Obľúbená desiata hotová behom pár minút!
Predošlý
Plnené chrumkavé oblátky s orieškovou náplňou – vaše deti si ich zamilujú!
Ďalší
Zapečené párky v chrumkavom rožku: Obľúbená desiata hotová behom pár minút!