Ingrendiencie
-
Cesto
-
6 ks Bielka
-
3 pl Strúhaný kokos
-
3 pl Cukor
-
p.ch. Vanilková esencia
-
5 pl Mletý mak
-
10 pl múka
-
15 g Prášok do pečiva
-
5 pl Mlieko
-
Krém
-
4 ks Žľtky
-
p.ch. Vanilková esencia
-
1 bal. Vanilkový puding
-
500 ml Mlieko
-
6 pl Cukor
-
250 g Maslo
-
Glazúra
-
100 g Horká čokoláda
-
1 čl Olej
Popis
Nikto nemôže odolať makovým koláčom, ale ak sa do cesta dostane trochu kokosu, dostanete naozaj zvláštnu a fantastickú chuť. Lahodný krém a čokoládový krém robí tento koláč ešte luxusnejším!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravte si cesto:Vložte vaječné bielky do hlbšej misy, miešajte ručným mixérom kým nedostane tvrdú penu. Pridajte cukor. Pomaly nalejeme mak, kokos, vanilku, prášok do pečiva a mlieko. Jemne premiešajte, zdola nahor. Položte plech 24 × 30 cm s papierom na pečenie, potom pridajte cesto a pečte cca. 20 minút v rúre pri teplote 190 ° C. Keď sa nechá vychladnúť, rozreže sa na 3 rovnaké časti. |
2
Hotovo
|
Pripravte si krém:Zmiešajte vaječný žĺtok so smotanovým krémom, potom pridajte vanilkový pudingový prášok, vanilkovú príchuť a mlieko. Zložky dobre premiešajte s metličkou, potom varte na miernom ohni, kým nezhustne. |
3
Hotovo
|
Po dokončení nechajte vychladnúť. Maslo nakrájané na kocky vmiešame do krému, potom keď je krém dobrý, bude rozdelený do dvoch rovnakých častí. Pripravte si glazúru: rozdeľte na menšie kúsky čokolády a rozpustite si ju nad parou, potom pridajte olej a premiešajte. |
4
Hotovo
|
Umiestnite prvý list cesta na podnos, naneste polovicu krému, položte druhý list na krém, potom naneste zostávajúcei krém a položte naň tretiu vrstvu. Pritlačte koláč prstami a potom zakryte glazúrou. Okrem maku môžeme v ceste pripraviť hrozienka alebo sušené ovocie. Dobrú chuť k jedlu! |