• Home
  • Krémy
  • 2 recepty na najlepšie žĺtkové krémy: Fantastické sú do zákuskov, tort a vianočných dezertov!
0 0
2 recepty na najlepšie žĺtkové krémy: Fantastické sú do zákuskov, tort a vianočných dezertov!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Žĺtkový krém s rumom
400 ml Mlieko
6 ks Žľtky
2 pl Rum
2 bal. Vanilkový cukor
2 pl Práškový cukor
130 g Maslo
S vanilkovým luskom a citrónovou kôrou
6 ks Žľtky
250 g Kryštálový cukor
130 g Hladká múka
1 l Mlieko
1 bal. Vanilkový lusk
z 2 ks Citrónová kôra

2 recepty na najlepšie žĺtkové krémy: Fantastické sú do zákuskov, tort a vianočných dezertov!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Žĺtkový krém s rumom

  • S vanilkovým luskom a citrónovou kôrou

Popis

Zdieľať

Žĺtkový krém patrí k mojim najobľúbenejším. Používam ho do trubičiek, ako základ pre maslové alebo tvarohové krémy.

Sladké dobroty dotiahne tento krém do absolútnej dokonalosti. Prinášame vám 2 recepty, ktoré mám odskúšané, používam ich pravidelne a sú skutočne výborné!

(Visited 1 770 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Žĺtkový krém s rumom

Žĺtky a vanilkový cukor rozmiešame v mlieku spolu s pudingovým práškom. Preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania zahrievame, kým nevznikne hustá hmota ako puding.

2
Hotovo

Vezmeme z vodného kúpeľa, pridáme práškový cukor, rum a vložíme do misky so studenou vodou.

3
Hotovo

Šľaháme, kým hmota nevychladne. V inej miske našľaháme zmäknuté maslo a po lyžiciach vyšľaháme do žĺtkového krému.

4
Hotovo

S vanilkovým luskom a citrónovou kôrou

Do mlieka pridáme dužinu z vanilkového struku a kôru nakrájanú na väčšie kusy. Preložíme na sporák a privedieme do varu. Potom odstavíme, scedíme (odstránime vanilku i kôru) a necháme vychladnúť.

5
Hotovo

V samostatnej miske ušľaháme žĺtky s cukrom do peny. Túto zmes za stáleho šľahania vmiešame do teplého mlieka. Vznikne nám jednotná hmota – žĺtky aj mlieko musí prepojiť.

6
Hotovo

Potom preložíme späť na sporák a zahrievame. Do hmoty postupne pridávame preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.

7
Hotovo

Zložíme a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém je vynikajúci s tvarohom, maslom alebo mascarpone.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Jablká zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si Vaša rodina jednoducho zamiluje!
Ďalší
Recept na výborný šalát z mladučkej kapusty: Toto je úplná pecka pre Vaše zdravie – prospešný hlavne pre cukrovkárov!
Predošlý
Jablká zapečené v pita chlebe: Úžasný recept pre zaneprázdnené gazdinky, ktorý si Vaša rodina jednoducho zamiluje!
Ďalší
Recept na výborný šalát z mladučkej kapusty: Toto je úplná pecka pre Vaše zdravie – prospešný hlavne pre cukrovkárov!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here