Ingrendiencie
-
Žĺtkový krém s rumom
-
400 ml Mlieko
-
6 ks Žľtky
-
2 pl Rum
-
2 bal. Vanilkový cukor
-
2 pl Práškový cukor
-
130 g Maslo
-
S vanilkovým luskom a citrónovou kôrou
-
6 ks Žľtky
-
250 g Kryštálový cukor
-
130 g Hladká múka
-
1 l Mlieko
-
1 bal. Vanilkový lusk
-
z 2 ks Citrónová kôra
Popis
Žĺtkový krém patrí k mojim najobľúbenejším. Používam ho do trubičiek, ako základ pre maslové alebo tvarohové krémy.
Sladké dobroty dotiahne tento krém do absolútnej dokonalosti. Prinášame vám 2 recepty, ktoré mám odskúšané, používam ich pravidelne a sú skutočne výborné!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Žĺtkový krém s rumomŽĺtky a vanilkový cukor rozmiešame v mlieku spolu s pudingovým práškom. Preložíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania zahrievame, kým nevznikne hustá hmota ako puding. |
2
Hotovo
|
Vezmeme z vodného kúpeľa, pridáme práškový cukor, rum a vložíme do misky so studenou vodou. |
3
Hotovo
|
Šľaháme, kým hmota nevychladne. V inej miske našľaháme zmäknuté maslo a po lyžiciach vyšľaháme do žĺtkového krému. |
4
Hotovo
|
S vanilkovým luskom a citrónovou kôrouDo mlieka pridáme dužinu z vanilkového struku a kôru nakrájanú na väčšie kusy. Preložíme na sporák a privedieme do varu. Potom odstavíme, scedíme (odstránime vanilku i kôru) a necháme vychladnúť. |
5
Hotovo
|
V samostatnej miske ušľaháme žĺtky s cukrom do peny. Túto zmes za stáleho šľahania vmiešame do teplého mlieka. Vznikne nám jednotná hmota – žĺtky aj mlieko musí prepojiť. |
6
Hotovo
|
Potom preložíme späť na sporák a zahrievame. Do hmoty postupne pridávame preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. |
7
Hotovo
|
Zložíme a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém je vynikajúci s tvarohom, maslom alebo mascarpone. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |