Ingrendiencie
-
200 g Vlašské orechy
-
250 g Mrkva
-
100 g jablká
-
200 g Krupicový cukor
-
40 g Zemiakový škrob
-
6 pl Hrubá múka
-
5 ks Vajcia
-
POLEVA
-
2 pl Rum
-
200 g Práškový cukor
-
2 pl Voda
-
Marcipán
Popis
Prinášame jeden recept na typicky jesennú tortu. Jednoduchá a pritom tak vynikajúca. Mrkvová torta s jablkami s jemnou rumovou arómou a citrónovo-rumovou polevou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
(Visited 1 722 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. |
2
Hotovo
|
Pridáme očistenú nastrúhanú mrkvu a jablká. Pomleté orechy zmiešame so škrobom a primiešame ich k žĺtkom s mrkvou a jablkami. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame múku. |
3
Hotovo
|
Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme cesto a pečieme pri teplote 175 °C |
4
Hotovo
|
Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme mrkvičky. Z práškového cukru, rumu a horúcej vody vymiešame hladkú polevu. Vychladnutú tortu potrieme polevou a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami. |