Ingrendiencie
-
1 pl Olivový olej
-
100 g Pancetta/talianska slanina/
-
1 pl Maslo
-
1 pl Hladká múka
-
350 ml Mlieko
-
60 g Strúhaný parmezán
-
80 g Mozzarela
-
400 g Cestoviny penne
-
Šalvia
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Nieje nič jednoduchšie ako cestoviny. Výber cestovín je na vás, k nim chutnú syrovú omáčku. Spestriť môžete aj inou zeleninovou prílohou.
(Visited 502 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na panvici na olivovom oleji dozlatista opražíme nakrájanú slaninu. Vyberieme z panvice a necháme na papierovom obrúsku. |
2
Hotovo
|
Panvicu vytrieme dočista a roztopíme na nej maslo. Primiešame múku a urobíme zápražku. Pridáme parmezán, mlieko, nakrájanú mozzarellu a varíme, kým nemáme hladkú syrovú omáčku. Zamiešame do nej opraženú slaninu a ochutíme soľou a korením. |
3
Hotovo
|
hrnci v osolenej vode uvaríme penne, kým nie sú al dente. Scedíme a rozdelíme do 4 misiek. Polejeme omáčkou a ozdobíme čerstvo mletým korením a šalviou. |