Ingrendiencie
-
Bravčové karé
-
8 ks Udená slanina
-
3 pl Horčica
-
2 ks Cibuľa
-
1 pl Horčicové semiačka
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Vynikajúci kúsok bravčového v chrumkavej slaninke, ktorý bude chutiť napríklad s čerstvým uhorkovým šalátom a zemiakmi.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kúsok mäsa dobre nasolíme a okoreníme. |
2
Hotovo
|
Na väčšej panvici rozpálime olej a karé na ňom sprudka opečieme z každej stany vrátane bokov. Skrátka tak, aby sa celé zatiahlo a nadobudlo zlatohnedú farbu po celom povrchu. |
3
Hotovo
|
Mäso potom necháme na doske odpočívať asi 10 minút. |
4
Hotovo
|
Medzitým si rozložíme plátky slaniny tesne vedľa seba, tak aby vytvorili súvislý plát s približne rovnakou dĺžkou ako nás kúsok karé. |
5
Hotovo
|
Mäso potrieme horčicou a umiestnime ho do stredu slaninových plátkov a zavinieme, tak aby bolo pokryté po celej dĺžke i obvode. |
6
Hotovo
|
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré uložíme na dno pekáča. |
7
Hotovo
|
Karé opatrne položíme na cibuľu, podlejeme trochou vody, povrch mäsa posypeme semienkami a pekáč zakryjeme pokrievkou alebo alobalom. |
8
Hotovo
|
Mäso pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 90 minút, potom ho odkryjeme a pečieme ešte asi 20 minút pri teplote 190°C. |
9
Hotovo
|
Krájame na tenké plátky a prelievame riedkou omáčkou, ktorú pripravíme zredukovaním výpeku a hovädzieho vývaru. |