Ingrendiencie
-
3 hrnčeky Ovsené vločky
-
3 ks Vajcia
-
3 pl Med
-
3/4 hrnčeka Jablčné pyré
-
220 g Biely jogurt
-
3 pl Olivový olej
-
1 čl Jedlá sóda
-
1 čl Mletá škorica
-
malé kúsky sušeného ovocia či orechov, ktoré máte radi (odporúčame hrozienka, mandle, lieskové orechy, brusnice)
Popis
Výborný dezert, ak si strážite postavu alebo len chcete vyskúšať niečo nové. Vďaka jogurtu je bábovka vláčna a vďaka ovseným vločkám jemná. Až si ju vychutnáte, budete plní energie, ktorá vám vydrží naozaj dlho.
Ingrediencie na 20 porcií
Uvedené množstvo surovín bude stačiť na jednu bábovku strednej veľkosti, čo je približne 12 porcií.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Celkový čas prípravy: 70 min Dáme predhriať rúru na 150 ° |
2
Hotovo
|
2 Namixované vločky zmiešame v mise s ostatnými ingredienciami. Lepšie je napred zmiešať suché prísady a potom pridať mokré. Bábovkovú formu vymastíme maslom. Môžeme použiť akúkoľvek formu na pečenie. |
3
Hotovo
|
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 50 – 55 minút dozlatista. Pred vyklopením z formy nechajte 5 minút vychladnúť. Bábovku necháme vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom alebo potrieť marmeládou. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |