• Home
  • Koláče
  • Obľúbený kokosovo-orechový zákusok. Žiadna zdĺhavá príprava, nič náročné a hlavne chutné.
0 0
Obľúbený kokosovo-orechový zákusok. Žiadna zdĺhavá príprava, nič náročné a hlavne chutné.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Na prípravu piškótového cesta I. budeme potrebovať:
7 ks Bielka
250 g Kryštálový cukor
250 g mleté vlaš.orechy
2 pl Olej
2 pl Polohrubá múka
Na prípravu piškótového cesta II. budeme potrebovať:
7 ks Bielka
250 g Kryštálový cukor
250 g Strúhaný kokos
2 pl Olej
2 pl Polohrubá múka
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
14 ks Žľtky
250 g Práškový cukor
250 g Čokoláda na varenie
250 g Maslo
Na zdobenie budeme potrebovať:
25 g Biela čokoláda
25 g Čokoláda na varenie

Obľúbený kokosovo-orechový zákusok. Žiadna zdĺhavá príprava, nič náročné a hlavne chutné.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Na prípravu piškótového cesta I. budeme potrebovať:

  • Na prípravu piškótového cesta II. budeme potrebovať:

  • Na prípravu plnky budeme potrebovať:

  • Na zdobenie budeme potrebovať:

Popis

Zdieľať
(Visited 1 350 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Trúbu si predhrejeme na 200 stupňov.

Pripravíme si piškótový plát I. Bielka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, olej a nakoniec múku. S vareškou premiešame a takto pripravenú hmotu rozotrieme do plechu na pečenie, ktorý sme si vopred vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme dovtedy, kým si nepripravíme kokosové cesto.

Pri príprave kokosového cesta postupujeme rovnako ako pri orechovom, ale namiesto orechov pridávame kokos. Keď máme kokosové cesto pripravené, navrstvíme ho na orechové a dáme znova piecť, kým sa nám na kokosovom ceste nevytvorí zlatý povrch.

2
Hotovo

Pripravíme si plnku. Nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom. Keď dostaneme krémovú, ťahavú hmotu, pridáme čokoládu a miešame dovtedy, kým sa nerozpustí a odstavíme z ohňa.

Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý žĺtkovo-čokoládový krém.

Na vychladnutý korpus I. a II. si natrieme plnku. Posypeme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladiť a podávame

3
Hotovo

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Ak máte chuť na pravý maďarský guláš, postupujte podľa tohto receptu. Iný už robiť nebudete!
Ďalší
Jednoduchá fitness bábovka s ovsenými vločkami
Predošlý
Ak máte chuť na pravý maďarský guláš, postupujte podľa tohto receptu. Iný už robiť nebudete!
Ďalší
Jednoduchá fitness bábovka s ovsenými vločkami
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here