Ingrendiencie
-
2 kg Kuracie mäso
-
20 g Soľ
-
20 gulôčok Čierne korenie
-
4 ks Bobkový list
Popis
Kuracie mäso vieme pripraviť na množstvo spôsobov a niekedy je ťažké rozhodnúť sa, čo si vybrať. Ak váhate medzi kuracími prsiami, stehnami alebo krídelkami, zvoľte si možnosť celého kuraťa!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Odstráňte z kuraťa kožu, nakrájajte ho na väčšie kusy a oddeľte mäso od kostí. Vložte ho do väčšej nádoby, osoľte okoreňte podľa chuti. Nádobu spolu s mäsom vložte do chladničky po dobu 40 minút. |
2
Hotovo
|
Kým je kura v chladničke, sterilizujte si 2-litrové nádoby a do každého dna dajte 10ks čierneho korenia a 2 bobkové listy. |
3
Hotovo
|
Keď nádoby s mäsom vychladnú, zatvorte ich sterilizovanými uzávermi. |
4
Hotovo
|
Skladujte na chladnom mieste a chráňte pred slnečným žiarením. Vydrží vám dlhšie, ak sa na vrchu vytvorí tuková vrstva, ktorá neumožní vzduchu preniknúť do mäsa. Ak sa na ňom nenachádza dostatočné množstvo tuku, môžete použiť trochu roztopenej bravčovej masti. |