• Home
  • Koláče
  • Orechovo-čokoládový venček, ktorý poteší každý maškrtný jazýček
0 0
Orechovo-čokoládový venček, ktorý poteší každý maškrtný jazýček

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

525 g Polohrubá múka
120 g Maslo
250 g Mlieko
7 g Sušené droždie
1 čl Vanilkový cukor
štipku Soľ
2 ks Vajcia
50 g Kryštálový cukor
120 g Hrozienka
120g /vlašských/ Pekanové orechy
p.ch. Nutella
na pomazanie Vajcia
na posypanie Trstinový cukor

Orechovo-čokoládový venček, ktorý poteší každý maškrtný jazýček

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať
(Visited 246 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V malom hrnci si rozpustíme maslo a pridáme k nemu mlieko. Na ohni si to spolu zahrejeme, nie však varíme. Odstavíme z ohňa, pridáme droždie a necháme chvíľu postáť.

Pomocou mixéra si rozšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Pridáme vanilkový cukor, mlieko s kvasinkami a znova mixujeme mixérom, aby sme dostali jednotnú hmotu. Postupne pridávame múku so štipkou soli a miesime. Keď máme cesto vymiesené, pridáme hrozienka a ešte raz prehnetieme. Cesto necháme odležať minimálne hodinu, aby nám nakyslo.

2
Hotovo

Keď máme cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na obdĺžnik o veľkosti 60×38 cm.

3
Hotovo

Keď máme cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na obdĺžnik o veľkosti 60×38 cm.

4
Hotovo

Potrieme ho nutelou a posypeme nasekanými pekanovými alebo vlašskými orechami.

5
Hotovo

Cesto zrolujeme.

6
Hotovo

Vytvarujeme do kruhu a okraje mierne nadrežeme. Opatrne prenesieme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Takto pripravené cesto na pečenie ešte necháme postáť cca 15-20 minút, aby nám nakyslo. Po vykysnutí koláč natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hnedým alebo práškovým cukrom.

7
Hotovo

Rúru si predhrejeme na 175 stupňov a vložíme do nej koláčik. Pečieme cca 40 minút, kým koláčik nechytí peknú zlatistú farbu.

8
Hotovo

Upečený vyberieme a necháme poriadne vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

9
Hotovo

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Pečené zemiaky po austrálsky: Jednoduché, chutné a hlavne originálne!
Ďalší
Recept na tento pokrm si moja babička doniesla z Maďarska. Kurací paprikáš sa rozvoňal po celom byte
Predošlý
Pečené zemiaky po austrálsky: Jednoduché, chutné a hlavne originálne!
Ďalší
Recept na tento pokrm si moja babička doniesla z Maďarska. Kurací paprikáš sa rozvoňal po celom byte
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here