• Home
  • Hlavné jedlá
  • Fantastické bravčové plátky pečené na pive. Pochutí si celá rodina!
0 0
Fantastické bravčové plátky pečené na pive. Pochutí si celá rodina!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
800 g Bravčové karé
p.ch. Soľ
p.ch. Mletá červená paprika
5 ks Cibuľa
4 pl Olivový olej
50 g Sušené marhule
50 g Sušené slivky
50 g Hrozienka
1 pohár Tmavé pivo
2 ks Bobkový list

Fantastické bravčové plátky pečené na pive. Pochutí si celá rodina!

Kuchyňa:
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Bravčové karé je vďačný kus mäsa, pretože sa dá robiť nielen na mnoho spôsobov, ale zjedia ho dokonca aj deti. Nik z neho nemusí vyberať mastné časti a tak sú doma všetci spokojní. Aby však boli spokojné nielen deti, ale aby ste ulahodili aj svojim polovičkám, pripravte si fantastické bravčové karé na pive.Pochutí si naozaj celá rodina !

V Norimbergu je bravčové karé obzvlášť obľúbené. Jeho popularita je úzko spätá s históriou XIV. storočia a s jeho vtedajšou šľachtou. Karé vtedy pripravovali pánom na špeciálny spôsob – na pive. Išlo totiž o to, že ho mali prispôsobiť ľuďom. Keďže dovtedy bolo karé považované za suché mäso, kuchári na požiadanie skúšali rôzne receptúry, ktorými sa snažili mäso zjemniť a predovšetkým pripraviť mäkké. A vydarilo sa. Tajnou ingredienciou nebolo nič iné, ako tradičné pivo. Pôvodný recept sa v tomto kraji pripravuje dodnes. Samozrejme, pripravovať ho môžete aj z mastnejšieho mäsa. Všetko je len o tom, čo máte radi.

(Visited 1 494 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Mäso si v celku umyjeme a osušíme. Zo všetkých strán ho posolíme a posypeme červenou paprikou, aby bolo celé červené. Takto pripravený kus mäsa dáme do chladničky na noc.

Cibule ci narežeme na hrubšie kolieska. Sušené ovocie obaríme vriacou vodou, aby pred pečením zmäklo.

2
Hotovo

Vezmeme si celý kus mäsa a narežeme ho na cca 10-12 plátkov. Každý plátok ešte posolíme, prípadne môžeme posypať aj červenou paprikou. Pekáč si vymastíme olivovým olejom.

Vezmeme si plátok mäsa a priložme naň dve kolieska cibule a vložíme na pekáč na „stojato“. Postup opakujeme pri všetkých plátkoch.

3
Hotovo

Na pekáč vysypeme rovnomerne obarené slivky, marhule aj hrozienka a celé to podlejeme pivom. Na záver pridáme do piva bobkový list.

Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170-190 stupňov na cca 120 minút. Počas pečenie sa uistite, že kôrka mäsa neprihára. Ak prihárať začne, potom znížte teplotu pečenia.

4
Hotovo

Mäsko konzumujeme ešte teplé, vychladnuté nechutí tak dobre. Pri chuti piva sa nemusíte báť, že ju vaše deti pocítia. S pečením sa všetko alkohol odparí. Jedlo podávajte so pečenou zeleninou, čerstvým šalátom, alebo so zemiačikmi. Dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Lahodné cuketovo-mäsové karbonátky, ktoré ste ešte určite neochutnali! Pripravte si ich na večeru už dnes a recept zaradíte do svojej knihy obľúbených receptov
Ďalší
Takéto famózne hrianky, ako vám predstavíme teraz, ste ešte nejedli! Budete sa po nich zalizovať
Predošlý
Lahodné cuketovo-mäsové karbonátky, ktoré ste ešte určite neochutnali! Pripravte si ich na večeru už dnes a recept zaradíte do svojej knihy obľúbených receptov
Ďalší
Takéto famózne hrianky, ako vám predstavíme teraz, ste ešte nejedli! Budete sa po nich zalizovať
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here