• Home
  • Hlavné jedlá
  • Lahodné cuketovo-mäsové karbonátky, ktoré ste ešte určite neochutnali! Pripravte si ich na večeru už dnes a recept zaradíte do svojej knihy obľúbených receptov
0 0
Lahodné cuketovo-mäsové karbonátky, ktoré ste ešte určite neochutnali! Pripravte si ich na večeru už dnes a recept zaradíte do svojej knihy obľúbených receptov

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
300-400 g akékoľvek Mäso
1 ks Cuketa
2 ks Vajcia
1-2 pl Krupica
1 čl Soľ
p.p. Strúhanka
p.ch. Čierne korenie
p.p. Olej

Lahodné cuketovo-mäsové karbonátky, ktoré ste ešte určite neochutnali! Pripravte si ich na večeru už dnes a recept zaradíte do svojej knihy obľúbených receptov

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Leto a s ním i cukety v plnom prúde… Čo tak vyskúšať jeden z mojich receptov? Cuketu milujem na sladko, i na slano, ale v tomto článku nájdete podľa mňa ten najlepší receptík na jedlo z cukety.

(Visited 429 times, 3 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Nemusíte ich šúpať ani vyberať striedku. Postrúhanú cuketu osoľte a nechajte 10 minút stáť, aby stiekla z vody. Potom ju vyžmýkajte a pridajte do nej vajcia, mleté mäso, krupici, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte odstáť približne 15 minút, aby všetko spolu nasiaklo šťavou.

2
Hotovo

Na panvici si rozohrejte olej a rukami formujte karbonátky, alebo hrubšie placky, ktoré pred vyprážaním zľahka obaľujte v strúhanke. Karbonátky vyprážajte na oleji do zlatista a podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovo cesnakovou omáčkou, alebo s pečenými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!

3
Hotovo

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Bravčové mäso s hubami v krémovej syrovej omáčke – jednoduchý a rýchly obed!
Ďalší
Fantastické bravčové plátky pečené na pive. Pochutí si celá rodina!
Predošlý
Bravčové mäso s hubami v krémovej syrovej omáčke – jednoduchý a rýchly obed!
Ďalší
Fantastické bravčové plátky pečené na pive. Pochutí si celá rodina!