Ingrendiencie
-
1 bal. Lístkové cesto
-
cca 250-300 g Slanina
-
250-300 g Strúhaný syr
-
na potretie Vajcia
-
p.p. Maslo
Popis
Poznáte to tiež? Jednohubky, klasická nátierka, zelenina, oriešky, zemiačiky, alebo obyčajné tyčinky. A stále dokola. Takto väčšinou vyzerá pohostenie, ktoré je pre návštevu, alebo pre rodinný večer pripravené.
Dnes Vám predstavíme recept, ktorým stôl zaručene ozvláštnite. Po tyčinkách so slaninou a syrom sa okamžite zapráši. Lístkové cesto je krehké a so slaninou a syrom chutí dokonale. K vychladenému poháru vína, alebo piva, sa tieto tyčinky hodia úplne perfektne.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Lístkové cesto rozvaľkáme a potrieme ho maslom. Na rozvalený plát, namazaný maslom rozložíme po celej ploche slaninu. Potom zasypte strúhaným syrom. Plát cesta so slaninou a syrom narežte na prúžky. |
2
Hotovo
|
Jednotlivé prúžky potom zabaľte do špirál. Plech si vysteľte papierom na pečenie a naň umiestnite jednotlivé tyčinky. Nedávajte ich blízko k sebe, aby sa Vám nezpiekli. |
3
Hotovo
|
Potom každú tyčinku potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte na 180 stupňov po dobu 25 minút. |