Ingrendiencie
-
1 ks sredný Karfiol
-
4 pl Majonéza
-
3 pl Kyslá smotana
-
1 pl Horčica
-
1 pl Olivový olej
-
p.ch. Tymián sušený
-
p.ch. rozmarín sušený
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.p. Strúhanka
-
400 g Tvrdý syr
Popis
Ak ste milovníci zapečenej zeleniny, tento recept Vás zaručene poteší. Je iný a zároveň veľmi podobný ako tie, ktoré ste vyskúšali doteraz. S tým rozdielom, že karfiol sa v tomto recepte namáča vo výnimočne chutnej zmesi smotany, majonézy, horčice a voňavých byliniek. Necháte sa zlákať?
Postup receptu
1
Hotovo
|
Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky. |
2
Hotovo
|
Vo väčšej miske si zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ, korenie a tymián s rozmarínom. Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej pomáčajte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymiánu pre lepšiu vôňu. |
3
Hotovo
|
Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |