• Home
  • Rôzne
  • Varovanie! Nikdy neohrievajte týchto 7 potravín. Môžu vám skutočne ublížiť
0 0
Varovanie! Nikdy neohrievajte týchto 7 potravín. Môžu vám skutočne ublížiť

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Varovanie! Nikdy neohrievajte týchto 7 potravín. Môžu vám skutočne ublížiť

Kuchyňa:
  • Stredné

Popis

Zdieľať

Každý je zvyknutý si ohrievať jedlo v mikrovlnke, niekedy aj dvakrát, trikrát za sebou. Existujú však jedlá, ktoré po ohriatí možno normálne konzumovať, ale sú aj tie, ktoré vás môžu doslova otráviť. Veľa ľudí tieto ohrievané pokrmy nepovažuje za zdraviu nebezpečné.

V niektorých jedlách po ohriatí nezostane žiadna výživová hodnota. Týchto 7 potravín patrí medzi tie, ktoré vám môžu uškodiť. Čítajte ďalej.

(Visited 800 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo
2
Hotovo

Špenát

Ohrievať špenát je naozaj zdraviu nebezpečné, a preto by ste to nikdy nemali robiť. Odporúča sa ho zjesť ihneď po príprave. Prečo? Špenát obsahuje vysoký podiel nitrátov, ktoré sa pri ohriatí pretvárajú na dusitany. To znamená, že po ohriatí sa špenát stane karcinogénnym.

3
Hotovo

Zeler

Zeler sa používa hlavne pri príprave polievok. Obsahuje nitráty rovnako ako špenát, takže pri ohriatí sa tieto nitráty pretvárajú na dusitany. Pri ohrievaní polievky je lepšie z nej zeler vybrať a rovnako tak i mrkvu.

4
Hotovo

Červená repa

Je dobré, že táto zelenina obsahuje nitráty, ale po ohriatí sa stane nebezpečnou. Nemali by ste ju nikdy ohrievať, pretože je následne veľmi škodlivá.

5
Hotovo

Zemiaky

Zemiaky majú veľa užitočných vlastností, vďaka čomu sú veľmi prospešné, ale ak ich necháte deň či dva stáť a vychladnúť, potom môžu tieto vlastnosti stratiť rovnako tak, ako výživovú hodnotu. Potom môžu byť pre telo veľmi nebezpečné a už nie užitočné.

6
Hotovo

Vajcia

Vajcia môžu byť smrteľne nebezpečné, ak ich vystavíte pôsobeniu vysokých teplôt a ohrejete ich. Ak sa vajcia pridajú počas prípravy, potom nebezpečné nie sú. Jedná sa len o ohrievanie smažených a varených vajec.

7
Hotovo

Kuracie mäso

Ak jete kurča nasledujúci deň po príprave, potom je obzvlášť nebezpečné. Môžete si privodiť i určité tráviace ťažkosti, pretože štruktúra proteínov sa ďalší deň mení. To je veľký problém, pretože kuracie mäso obsahuje viac proteínov, ako mäso červené. Odporúča sa jesť kuracie mäso studené. Ale ak ho musíte ohriať, potom ho ohrievajte dlhú dobu pri nízkej teplote.

8
Hotovo

Huby

Huby sú pre ohrievanie tou najrizikovejšie potravinou. Odporúča sa ich jesť ihneď po príprave. Pokiaľ ich jete až ďalší deň, potom ich jedzte studené. Ohrievané huby môžu spôsobiť určité tráviace ťažkosti a niekedy aj problémy so srdcom.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Mliečna ryža. Veľmi chutná krémová sladkosť, ktorú si iste pamätá každý z detstva.
Ďalší
Toto je najlepšia smotanová marináda na kuracie mäso, ktorú ma naučila moja priateľka a nedám na ňu dopustiť
Predošlý
Mliečna ryža. Veľmi chutná krémová sladkosť, ktorú si iste pamätá každý z detstva.
Ďalší
Toto je najlepšia smotanová marináda na kuracie mäso, ktorú ma naučila moja priateľka a nedám na ňu dopustiť