• Home
  • Polievky
  • Zeleninová polievka s haluškami: Milujú ju malí aj veľkí! Je hotová veľmi rýchlo a nezaťaží vašu peňaženku…
0 0
Zeleninová polievka s haluškami: Milujú ju malí aj veľkí! Je hotová veľmi rýchlo a nezaťaží vašu peňaženku…

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
3 ks Mrkva
1 ks Cibuľa
2-3 ks Strúčiky cesnaku
kúsok Pór
1 ks Petržlen
p.ch. Petržlenová vňať
3 ks Zemiaky
1 ka Vajcia
trochu Polohrubá múka
4 pl Olej
2 pl Maslo
p.ch. Soľ, korenie
1 ks Zeleninový bujón
1 ks Kurací bujon
150 g Zelený hrášok
1 bal. Mrazená zelenina
1 ks Zelená paprika

Zeleninová polievka s haluškami: Milujú ju malí aj veľkí! Je hotová veľmi rýchlo a nezaťaží vašu peňaženku…

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Je niekoľko vôní, ktoré perfektne pripomínajú detstvo a domov. Pre niekoho je to vôňa čerstvo vyvesenej bielizne, inému detstvo pripomenie vôňa mlieka s grankom a iným zas príjemné emócie vyvoláva aróma teplej zeleninovej polievky s chutnými haluškami.

 

Polievka, ktorá má jemnú chuť, je plná vašej obľúbenej zeleniny a perfektne padne na obed aj na večeru. Jej príprava je veľmi jednoduchá a pokiaľ práve nemáte doma čerstvú polievkovú zmes, pokojne si dopomožete aj mrazenou zeleninou. Prípravu halušiek zvládnete raz dva a polievka je hotová skutočne bleskovo.

Už len vôňa pražiaceho sa masla s mrkvou vám v ústach nahromadí sliny. Polievka, ktorú milujú malí i veľkí je hotová veľmi rýchlo a nezaťaží ani vašu peňaženku. Pomocou nasledujúceho receptu si ju môžete uvariť.

(Visited 1 105 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Očistíme si cibuľu aj cesnak, pór odkrojíme (asi polovicu z bielej časti) a umyjeme. Očistíme si mrkvu a jednu postrúhame na strúhadle na jemno. Zvyšnú mrkvu nakrájame na kolieska (ak je mrkva veľká tak pozdĺžne na polovicu a potom na polovičné kolieska). Petržlen očistíme a tiež nakrájame rovnako ako mrkva. Vňať oddelíme a asi jednu hrsť lístkov si nakrájame na čo najmenšie kúsky. Zvyšok vňate necháme v celku. Očistíme si zemiaky a nakrájame ich na maličké kúsky, aby sa nám v polievke rýchlo uvarili.

2
Hotovo

Vo veľkom hrnci si rozpálime 3 až 4 lyžice oleja a pridáme k nim asi 2 lyžice masla. Následne pridáme nakrájanú aj strúhanú mrkvu a petržlen a za občasného miešania smažíme. Keď mrkva pustí šťavu, pridáme k nej všetku mrazenú zeleninu (alebo čerstvú) a premiešame.

3
Hotovo

Necháme chvíľu smažiť, potom pridáme trošku soli a mletého korenia (so soľou to nepreháňame, pretože bujóny sú dosť slané) a zmes zeleniny zalejeme vodou do takej miery, koľko chceme mať polievky. Pridáme rozmrvené bujóny a znova premiešame. Potom do polievky vhodíme celú cibuľu, kus póru a prelisovaný alebo najemno nakrájaný cesnak.

4
Hotovo

Prikryjeme pokrievkou a necháme po zovretí variť asi 7 až 10 minút na najmenšom plameni. Potom k polievke pridáme zemiaky, znovu premiešame a varíme asi 5 minút. Keď sa zemiaky povaria asi 5 minút, pridáme k nim mrazený hrášok a varíme asi 3 minúty.

5
Hotovo

Zatiaľ si v miske pripravíme rozšľahané vajíčko so soľou a na jemno nakrájaným petržlenom, ku ktorému postupne pridávame polohrubú alebo hrubú múku a miešame. Mala by nám vzniknúť pomerne hutná mierne lepivá zmes na halušky. K zmesi môžeme pridať trošku oleja a zamiešať. Keď sa chvíľu povarí hrach, do polievky nahádžeme halušky a necháme polievku prejsť varom.

6
Hotovo

Keď sú halušky hotové, polievku vypneme a vhodíme do nej celej stonky petržlenovej vňate. Prikryjeme pokrievkou asi na 5 minút, potom premiešame a môžeme podávať.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Dokonalé domáce mliečne rezy s medom a famóznou chuťou!
Ďalší
Konečne som našla recept na pravý slovenský trdelník, ktorý sa vôbec nelíši chuťou od tých z trhov
Predošlý
Dokonalé domáce mliečne rezy s medom a famóznou chuťou!
Ďalší
Konečne som našla recept na pravý slovenský trdelník, ktorý sa vôbec nelíši chuťou od tých z trhov