• Home
  • Rôzne
  • Tajomstvo perfektného mletého mäsa! Toto sú triky od najlepších šékuchárov
0 0
Tajomstvo perfektného mletého mäsa! Toto sú triky od najlepších šékuchárov

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tajomstvo perfektného mletého mäsa! Toto sú triky od najlepších šékuchárov

Kuchyňa:
  • Stredné

Popis

Zdieľať

Najpopulárnejším a najobľúbenejším produktom mletého mäsa sú fašírky. Okrem toho sa z mletého mäsa môžu pripraviť východoeurópske pelmene, šťavnaté kapustové rolky, slané koláče a mnoho ďalších dobrôt.

V ideálnom prípade je mleté masové mäso základom všetkých týchto vynikajúcich jedál, takže je dôležité vedieť, ako si ho správne pripraviť.  V tomto článku vám odhalíme tajomstvá lahodného mletého mäsa, starostlivo chránené kulinárskymi profesionálmi.

(Visited 933 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Spôsoby na prípravu mletého mäsa

Pomeľte ho v mlynčeku na mäso.
Rozmixujte pomocou mixéra.
Ručne – najemno nakrájané s pomocou dvoch ostrých nožov.

2
Hotovo

Príprava mletého mäsa začína ako inak, mletím mäsa. Ešte skôr, ako s tým začnete, odstráňte všetky žily, blanky, kosti a chrupavky. Pri rezaní nožom je mäso šťavnatejšie: pretože nie je úplne podrvené ako v mlynčeku na mäso a všetka šťavnatosť zostať vo vnútri. Niečo podobné robí aj mixér, ale jemnejšie.

3
Hotovo

Mäso môžete nakrájať jedným nožom, ale aj dvoma – rýchlejší spôsob! Nože by mali byť ostré a dostatočne ťažké (dobrou voľbou sú – nože šéfkuchárov). Pri krájaní mäsa budete potrebovať ťažšiu a pevnú dosku, pod ktorú si kvôli lepšej stabilite dáte kuchynskú utierku.

4
Hotovo

Často sa odporúča používať niekoľko druhov mäsa, aby sa navzájom dopĺňali šťavnatosťou a chuťou. Kuracie prsia, morčacie alebo chudé hovädzie mäso, ak ich zmiešate s mierne tučným bravčovým, môžete získať ideálnu kombináciu mletého mäsa, ktoré bude mierne mastnejšie a šťavnaté zároveň. Odporúčame, aby ste si vyskúšali aj menej bežné kombinácie.

5
Hotovo

Mäsové duetá

hovädzie+teľacie
hovädzie+kuracie
teľacie+kuracie
bravčové+morčacie
bravčové+králičie

6
Hotovo

Čo pridať do zmesi okrem mäsa?

Olej
Biely chlieb namočený v mlieku
Slaninu
Syr na strúhanie
Surovú zeleninu: zemiaky, tekvicu, cuketu
Jablká
Obilniny: ryža alebo bulgur
Paradajková šťava

7
Hotovo

Ak si želáte, aby bolo mleté hovädzie alebo teľacie mäso sviežejšie, pridajte k nemu jablko – na 600g mäsa postačí 1 jablko. Biely chlieb je potrebný na správny tvar fašíriek a ich jemnejšiu chuť. Mal by byť namočený vo vriacej vode, v mlieku alebo smotane. Chlebovú kôrku môžete odrezať a pomlieť v mlynčeku na mäso.

8
Hotovo

Ak je pokrm z mletého kuracieho mäsa príliš suchý, pridajte do neho paradajkovú šťavu – 50 ml na 500 g mäsa. V prípade, že pripravujete zmes z rýb a chcete, aby bola aromatickejšia, pridajte do nej trochu citrónovej šťavy. Do mletého mäsa sa hodia aj zemiaky, červená repa, mrkva a šťavnatá cuketa. Zelenina by mala byť pomocou strúhadla nastrúhaná na jemnejšie kúsky.

9
Hotovo

Koreniny

Na hovädzinu: čierne korenie + muškátový orech
Na teľacie: rímska rasca + koriander
Na bravčové: čierne korenie + muškátový orech
Kuracie: kurkuma (ak ste fanúšikom karí)

10
Hotovo

Zloženie klasického korenia na mleté ​​mäso spravidla zahŕňa nasledujúce zložky: mleté čierne korenie, sušený cesnak, sladká paprika, mletý koriander, horčičné semienka, muškátový oriešok, tymian, rímska rasca. Talianska verzia korenia na mleté ​​mäso obsahuje sušené paradajky, mrkvu, papriku a oregano.

11
Hotovo

Z mletého mäsa môžete robiť aj lahodné mäsové rolády, plnené závitky, karbonátky, mäsové gule, ježkov, mäsové knedličky. Verte, že takéto pokrmy sa stanú ozdobou akéhokoľvek slávnostného stola!

12
Hotovo

Dúfame, že sme vás inšpirovali a uvedené nápady vyskúšate pri príprave nedeľňajšieho obeda.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Fantasticky krehké bravčové plátky na pive a cesnaku: Mäso sa Vám doslova rozpadá na jazyku!
Ďalší
Energetické guličky s vysokým obsahom bielkovín a zdravých tukov. Sú perfektné na cesty so sebou.
Predošlý
Fantasticky krehké bravčové plátky na pive a cesnaku: Mäso sa Vám doslova rozpadá na jazyku!
Ďalší
Energetické guličky s vysokým obsahom bielkovín a zdravých tukov. Sú perfektné na cesty so sebou.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here