Ingrendiencie
-
600 g Karfiol
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
20 g Tvrdý syr
-
1 ks Cibuľa
-
50 g Strúhanka
-
3 čl Olivový olej
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Ak si dávate pozor na svoju líniu a chcete si pochutnať na niečom dobrom, venujte pozornosť nasledujúcemu receptu na pečený karfiol. Tento pokrm ocenia aj všetci priaznivci zdravého životného štýlu.
Karfiol je zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínov C, A, K, PP, H (biotín), U (metionin) a ďalších. Čo je najdôležitejšie – obsahuje 300 kcal na 100 g!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozohrejte si rúru na 220 stupňov. |
2
Hotovo
|
Následne si cibuľu a cesnak nakrájajte najemno a kým sa karfiól zapeká, osmažte si tieto dve ingrediencie na panvici. Potom k nim pridajte strúhanku, znížte oheň na minimum a je to. |
3
Hotovo
|
Túto zmes vysypte na pripravený karfiol a rýchlo premiešajte. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |