Ingrendiencie
-
250 g Jogurt
-
2 ks Uhorky
-
0,5 ČL Rasca
-
1 zelená Cibuľa
-
10 g Koriander
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
p. ch. Kôpor
-
p.p. Soľ
Popis
Dnes vám prezradíme niečo o typickom gréckom pokrme, ktorý už stihol obletieť celý svet a vrátil sa vrátil do svojej vlasti. Podobá sa veľmi hustej omáčke, ale ubezpečujeme vás, že ju stačí jesť len s lyžičkou. Reč je o slávnom gréckom recepte tzatziki.
Pôvodne bol nazvaný mittico a tak ako aj dnes, aj vtedy sa vyrábal z gréckeho jogurtu a uhoriek. Potom si ho vypožičali Turci, podobný pokrm sa objavil v Iraku, a svoje miesto si našlo dokonca aj v Indii! Po tom, ako sa recept vrátil do svojej vlasti, získal svoj známy názov. Po celom svete je omáčka z jogurtu a uhoriek považovaná za jednu z najchutnejších a najzdravších.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zahrejte si suchú panvicu a zľahka si na nej opražte rascu po dobu dvoch minút. Následne ju vysypte do hlbokej misky. |
2
Hotovo
|
Opláchnite si bylinky (3 vetvičky koriandru, kôpru a jednej stonky cibule) a nakrájajte ich čo možno na najmenšie kúsky. Pridajte ich k opraženej rasci. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|