Ingrendiencie
-
Cesto
-
50 g Polohrubá múka
-
2 PL Práškový cukor
-
1 ČL Mletá škorica
-
20 dkg Maslo
-
2 ks Žľtky
-
4 PL Smotana
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
Náplň
-
1 kg Slivky
-
z 1/2 ks Citrónová kôra
-
3 PL Krupicový cukor
-
2 ČL Mletá škorica
-
1 PL Strúhanka
Popis
Milovníci sliviek tento recept určite ocenia. Je to vynikajúca tradičná domáca pochúťka, ktorej neodolá naozaj nikto. Príprava je nenáročná a rýchla. Moje deti tento koláč zbožňujú!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Všetky prísady do cesta dáme do misky a dôkladne zmiešame. Následne ho dobre premiesime a rozdelíme na dve časti. |
2
Hotovo
|
Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a dáme na maslom vymastený plech. Posypeme ho strúhankou, aby nám nenavlhlo od sliviek. Potom na neho poukladáme slivky a posypeme ich zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním cukru a škorice. |
3
Hotovo
|
Následne slivky prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta a to tiež posypeme škoricovým cukrom. Pečieme 30 minút pri teplote 180 ° C. Dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |