Ingrendiencie
-
2 ks Vajcia
-
2 PL Polohrubá múka
-
1 PL Kakao
-
3 PL Kryštálový cukor
-
2 dcl Mlieko
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
10 g Maslo
Popis
Varené čokoládové krémy sú lahôdkou sami osebe. Nielenže fantasticky chutia, ale hodia sa tak do zákuskov, koláčov a iných maškŕt ako aj samotné. Najradšej ich vyjedáme priamo z hrnca. Ako si pripraviť ten najlepší varený čokoládový krém? Jednoduchší recept ste ešte nevideli!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Dve celé vajcia vymiešajte s dvoma lyžicami múky, lyžicou kakaa a troma lyžicami cukru. Toto všetko zalejte mliekom, prisypte vanilkový cukor a na miernom ohni pomaly priveďte do varu. |
2
Hotovo
|
Za stáleho miešania vám začne krém hustnúť. Akonáhle bude hustejší, odstráňte ho z ohňa a miešajte, kým sa neochladí. Potom pridajte kocku masla a zmes vymiešajte do hladka. |
3
Hotovo
|
Takto pripravený krém môžete vychladnutý dávať do koláčov a zákuskov. Ak chcete, aby bol krém viac čokoládový, pridajte do mlieka 50 g horkej čokolády. Bude fantastický. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |