• Home
  • Prílohy
  • Vynikajúce zemiaky po ktorých si budete oblizovať prsty
0 0
Vynikajúce zemiaky po ktorých si budete oblizovať prsty

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Zemiaky
2 pl Sojová omáčka
2 pl Kokosový olej
3 pl Kremžská horčica
1 pl Med
4-5 ks Strúčiky cesnaku
p. ch. Talianska zmes korenia
p.ch. Soľ

Vynikajúce zemiaky po ktorých si budete oblizovať prsty

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Zemiaky sú častým hosťom na našom stole. A zaslúžene, pretože tento zeleninový pokrm sa  dokonale zladí s akýmkoľvek šalátom, mäsom, hydinou, rybami …

Chcem sa s vami podeliť o nový  netradičný recept na pečené zemiaky .Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovou omáčkou a medom, ktorá dodá zemiakom zlatý nádych a chrumkavú chuť .

(Visited 689 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky dôkladne umyjeme, dáme variť v celku aj zo šupou do vody. Keď sa voda varí ,pridáme trochou soli a varíme na miernom ohni, kým nezmäknú.
Vodu zlejeme, necháme zemiaky mierne vychladnúť.

2
Hotovo

Pripravíme sójovú marinádu : Zmiešajte v miske sójovú omáčku, med, horčicau sušené bylinky,pretlačený cesnak a rastlinný olej. Soľ nie je nutné pridávať, pretože sójová omáčka je už slaná, a my sme varili zemiaky v osolenej vode.

3
Hotovo

Čo sa týka medu domnievame sa, že má veľmi výraznú chuť, ktorá môže zabiť chuť ďalších prísad. Ak nie ste zástancom medu v marináde, môžete ho úplne vynechať.
Zemiaky nakrájame na mesiačiky a pridáme do misy s marinádou. Necháme odstáť.

4
Hotovo

Pečenie na troche oleja pri 200 stupňoch do zlatista.
Dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Brownies so smotanovým syrom a čerešňami
Ďalší
Pečenie na troche oleja pri 200 stupňoch do zlatista. Dobrú chuť!
Predošlý
Brownies so smotanovým syrom a čerešňami
Ďalší
Pečenie na troche oleja pri 200 stupňoch do zlatista. Dobrú chuť!