Ingrendiencie
-
500 g Kuracie prsia
-
650 g Zemiaky
-
1 ks Vajcia
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
300 ml Olej
-
Soľ, korenie
Popis
Skvelá inšpirácia na nedeľný obed. Tradičné rezne už sú klasikou, preto treba vymyslieť niečo originálnejšie. Dajte mäsku kabátik a nový obed je na stole. K tomu ako príloha klasická zemiaková kaša alebo zemiakový šalát s majonézou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme. |
2
Hotovo
|
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme múku, vajíčko, nasekaný cesnak, trocha soli a čierneho korenia. |
3
Hotovo
|
Kuracie plátky obalíme v múke a v zemiakovej hmote. Pomôžeme si lyžicou, aby zemiaky ostali na mäse. |
4
Hotovo
|
Ukladáme zemiakovou stranou na rozpálený olej do panvice. Znova navrstvíme na hornú časť mäsa zemiaky a pečieme dozlata. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |
5
Hotovo
|
|