Ingrendiencie
-
1ks stredný Karfiol
-
1 ks Strúhaná mrkvy
-
1/4 hrnčeka sekaný Zeler
-
2 hrnčeky Voda
-
1 kocka Zeleninový bujón
-
3 PL Maslo
-
3 PL Hladká múka
-
štipku Soľ, korenie
-
2 hrnčeky Mlieko
-
1 hrnček Strúhaný syr čedar
-
sl.lebo štipl... Mletá červená paprika
Popis
Vyskúšajte tento recept na rýchlu a výbornú karfiolovú polievku, ktorá vás zasýti. Je plná samých dobrých vecí.
1 porcia (1 hrnček) obsahuje:
- 159 kalórií
- 11 g Tuku
- 35 mg cholesterolu
- 617 mg sodíka
- 10 g sacharidov
- 2 g vlákniny
- 7 g bielkovín
- Doba prípravy: 30 minút
- Počet porcií: 8
Postup receptu
1
Hotovo
|
Nakrájajte karfiol na malé ružičky. Nastrúhajte mrkvu a nasekajte zeler na malé kúsky. |
2
Hotovo
|
Karfiol, mrkvu a zeler dajte do hrnca a zalejte vývarom alebo vodou s bujónom. Priveďte do varu a potom dusíme 12 – 15 minút alebo kým nie je zelenina zmäknutá. |
3
Hotovo
|
V inom hrnci rozpustíme na miernom plameni maslo. Vmiešajte múku, soľ a korenie. Postupne prilievajte mlieko. Priveďte do varu a varte za stáleho miešania 2 minúty alebo kým zmes nezhustne. |
4
Hotovo
|
Znížte plameň a vmiešajte nastrúhaný syr. Odstavte a vmiešajte do karfiolové zmesi. V prípade potreby dochuťte a podávajte. |
5
Hotovo
|
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |