Ingrendiencie
-
Cesto
-
4 ks Bielka
-
6 PL Práškový cukor
-
4 PL Voda
-
5 PL Hladká múka
-
2 PL Kakao
-
Krém
-
1 ks Vanilkový puding
-
250 ml Mlieko
-
4 ks Žľtky
-
150 g Práškový cukor
-
3 ks Vanilkový cukor
-
250 g Maslo
-
Krém z bielkov
-
4 ks Bielka
-
6 PL kr.+6PL pr. Kryštálový cukor
-
z 1/2 citr. Citrónová šťava
-
na ozdobu Čokoláda lupienky
Popis
V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká ako chuť vanilkovej zmrzliny z detstva. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.
Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny ak nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. |
2
Hotovo
|
Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou. |
3
Hotovo
|
Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku. |
4
Hotovo
|
Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešlaháme. |
5
Hotovo
|
Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové cesto príde pudingový krém. Pekne ho uhlaďte. Na pudingový krém príde snehový krém. Tiež sa snažte uhladiť. |
6
Hotovo
|
Na ozdobu nastrúhame čokoládové pilinky na snehový krém. |