Ingrendiencie
-
2 ks Vajcia
-
2 šálky polohrubá pšeničná múka
-
1 šálka Kefír
-
1 šálka Práškový cukor
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
100 g Hrozienka
-
1 pl Maslo
Popis
Bábovka je báječný rodinný koláč, na ktorom nie je veľmi čo pokaziť a dá sa upiecť na mnoho spôsobov. Jedným z nich je aj zdravý recept, kde sa niekoľko iných ingrediencií nahradí kefírom, alebo bielym jogurtom.
Nadýchané pečivo s príjemnou chuťou a najmä zdravou nutričnou hodnotou vás poteší aj keď držíte diétu, ale aj keď chcete vyskúšať niečo nové a chutné.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V hlbokej miske si pomocou ručného mixéra zmiešame vajcia cukor a kefír, alebo jogurt. Do zmesi po častiach prisypeme múku, prášok do pečiva a po vypnutí ručného mixéra primiešame varechou hrozienka. |
2
Hotovo
|
Ak sa vám zdá cesto príliš husté, prilejte viac kefíru, alebo jogurtu. Bábovkovú formu si vytrieme maslom a vysypeme múkou a vylejeme do nej pripravené cesto. |
3
Hotovo
|
Koláč pečieme približne 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. Prajeme dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |