• Home
  • Koláče
  • Táto kráľovská torta vo mne zachovala také spomienky, že si ju doma robíme vždy keď môžeme
0 0
Táto kráľovská torta vo mne zachovala také spomienky, že si ju doma robíme vždy keď môžeme

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

400 g Polohrubá múka
300 ml Smotana
125 ml Kondenzované mlieko
125 ml varené Kondenzované mlieko
40 ks mleté vlaš.orechy
360 g Práškový cukor
1/2 čl Jedlá sóda
1/2 čl Ocot
1/2 čl Kakao
250 g Maslo

Táto kráľovská torta vo mne zachovala také spomienky, že si ju doma robíme vždy keď môžeme

Kuchyňa:
  • 50 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ak už neviete, čo si máte upiecť, ponúkame vám recept na túto krémovo orechovú pochúťku!

(Visited 257 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cesto:

V stredne veľkej nádobe si zmiešajte múku 200ml smotany, 180g cukru, sódu zmiešanú s octom, polovicu nevareného kondenzovaného mlieka a 1 PL kakaa.

2
Hotovo

Cesto si prerežte na dve rovnaké časti.

3
Hotovo

Krém:

Roztavte si 200g masla, pridajte kondenzované mlieko a vyšľahajte.

4
Hotovo

Nasekané vlašské orechy si osmažte na panvici a pridajte ich do krému.

5
Hotovo

Jednu polovicu upečeného cesta potrite krémom a prikryte druhou polovicou.

6
Hotovo

Poleva:

Zmiešajte si 180g cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice smotany a 50g masla. Varte na miernom ohni po dobu 5-7 minút a polejte jej tortu (ak máte ešte nejaké zvyšné orechy, pokojne ich pridajte do polevy).

7
Hotovo

Hotovú tortu nechajte odstáť, aby nasiakla krémom aj polevou.

Pripravte si k tomu váš obľúbený čaj a vychutnávajte. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Zdravá JOGURTOVÁ bábovka, z ktorej sa nepriberá : Na prípravu budete potrebovať jeden hrnček a pár základných surovín…
Ďalší
Zapečené rebierka s dokonalou cesnakovou omáčkou – chuť vás ohromí ako aj rýchla príprava!
Predošlý
Zdravá JOGURTOVÁ bábovka, z ktorej sa nepriberá : Na prípravu budete potrebovať jeden hrnček a pár základných surovín…
Ďalší
Zapečené rebierka s dokonalou cesnakovou omáčkou – chuť vás ohromí ako aj rýchla príprava!