Ingrendiencie
-
1 hlávka Kapusta
-
600 g Mleté bravčové mäso
-
300 g Paradajky
-
200 ml Zeleninový vývar
-
50 g Ryža
-
1 ks Cibuľa
-
1 pl Strúhaný zeler
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
p. ch. Rasca
-
p. ch. Soľ, korenie
Popis
Ak máte radi kapustníky, potom vám bude chutiť aj ich mäsová verzia. Nie sú síce podobné vzhľadom, no chuťovo v nich určite nájdete spojivo. Tento koláč je veľmi šťavnatý, krehký a lahodný. Ak ho ochutíte kyslou smotanou alebo bielym jogurtom, budete má nebíčko v papuľke.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Paradajky zalejte horúcou vodou, potom odstráňte šupku a nakrájajte na drobno. Cibuľu pokrájajte na menšie kocky, pridajte nastrúhaný zeler a pretlačte cesnak. Všetko zmiešajte s premytou ryžou, pridajte korenie, soľ, rascu, mleté mäso a zalejte 100ml vývaru. Potom dajte zmes do chladničky približne na 20-30 minút. |
2
Hotovo
|
Medzitým dajte uvariť jednotlivé kapustové listy v osolenej vode domäkka. Medzitým si pripravte tortovú formu a vyložte ju papierom na pečenie alebo alobalom. Na dno formy dajte uvarený list a vrstvu ryžovo mäsovej zmesi. |
3
Hotovo
|
Potom dajte opäť kapustový list a vrstvu ryžovej zmesi. Takto postupujte, kým neminiete všetky listy aj všetku ryžu. Každú vrstvu ryže polejte trochou zvyšného vývaru, aby bol koláč šťavnatý. |
4
Hotovo
|
Formu zakryte alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte približne 50 minút. Potom ju vyberte, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť ešte na 10 minút. Podávajte horúce so studenou kyslou smotanou alebo bielym jogurtom. Prajeme dobrú chuť! |