• Home
  • Hlavné jedlá
  • Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!
0 0
Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 ks Karfiol
4 pl Majonéza
3 pl Kyslá smotana
1 pl Horčica
1 pl Olej
p.ch. Tymián sušený
p.ch. rozmarín sušený
p.p. Soľ, korenie
p.p. Strúhanka
400 g Tvrdý syr

Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Už som skúšala viacero receptov na pečený karfiol a s týmto som skutočne veľmi spokojná. Karfiol zapečený so syrom, smotanou a ďalšími chutnými prísady je skvelou voľbou na rýchly obed, alebo chutnú večeru.

(Visited 226 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky.

2
Hotovo

Zapekaciu misu si vymastite trochou oleja.
Vo väčšej miske si zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ a korenie a tymian s rozmarínom.

3
Hotovo

Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej ponamáčajte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymianu pre lepšiu vôňu.

4
Hotovo

Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý. Prajeme dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Zabudnite na plnené kapustové listy! Tento kapustový koláč je oveľa jednoduchší a chutnejší!
Ďalší
Sladké ryžové rolky, ktoré vám vyčarujú úsmev na tvári
Predošlý
Zabudnite na plnené kapustové listy! Tento kapustový koláč je oveľa jednoduchší a chutnejší!
Ďalší
Sladké ryžové rolky, ktoré vám vyčarujú úsmev na tvári