Ingrendiencie
-
1 hrnček Teplá voda
-
1/4 hrnčeka Mlieko
-
3 pl Slnečnicový olej
-
0,5 čl Kryštálový cukor
-
0,5 čl Soľ
-
1,5 čl Sušené droždie
-
3 hrnčeky Hladká múka
Popis
Ak hľadáte recept na domáci chlieb, ktorý vydrží mäkký a čerstvý aj po niekoľko dní, potom si nenechajte ujsť tento recept, ktorý vás okamžite očarí.
Lahodná chuť, chrumkavá kôrka a minimálna práca s prípravou. Takto by sa dal v skratke zhrnúť recept na náš dnešný hrnčekový chlieb. Všetko je úplne jednoduché a budete úplne šokovaní tým, ako obyčajný chlieb môže chutiť.
Neotáľajte a pripravte hrnčekový chlieb svojej rodine ešte dnes. Nebudete ľutovať ani sekundu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cukor a kvasnice nadrolíme do teplého mlieka. Pridáme k zmesi teplú vodu a premiešame Prilejeme olej. |
2
Hotovo
|
Zakryte ju kuchynskou utierkou a nechajte cesto 1 hodinu na teplom mieste. Vlejte trochu oleja do dlane a trochu cesto vymieste. |
3
Hotovo
|
Potom ho vložte do formy a nechajte odstáť aspoň 30 minút. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu asi 40 minút. |
4
Hotovo
|
Vložte trochu vody do rúry do malej misky vedľa chleba. Po upečení vyklopíme chleba z formy, zakryjeme a necháme vychladnúť. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |